sluit

ZenZondag – Woman

Film
Filmspecials

Even bijkomen van een drukke werkweek? Start je zondag met een inspirerende zen-film! Met op Internationale Vrouwendag – zondag 8 maart – de vertoning van de inspirerende film Woman en een les stoelyoga in de bioscoop.

Woman is een intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen. Een ode aan de culturele diversiteit van gebruiken, kleding, religieuze overtuigingen. Onderwerpen als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, menstruatie en abortus komen voorbij. Getuigenissen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

ZENZONDAG
Vier keer per jaar organiseren we een ZenZondag: een fijne zen-film met een korte yogales vooraf! Voorafgaand aan de film Woman zal een docent van Bodhi Yogashala een korte les stoelyoga verzorgen. Kom al zittend in je stoel even helemaal tot jezelf en vergeet de drukte van het dagelijks leven.

DAG VAN DE VROUW
Op Internationale Vrouwendag, zondag 8 maart, draait het om het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Dit jaar is het thema vrijheid: al jaren strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. Maar nog steeds is dit overal niet vanzelfsprekend, terwijl dit wel het geval zou moeten zijn. Met diverse programma’s staan we stil bij de kracht van het vrouw-zijn. Met een nieuwe editie van ZenZondag – stoelyoga en de vertoning van de film Woman – en met een Film & Gesprek: Quienés somos ahora. Lees hier meer

Programma:
10.30 uur ZenZondag – Woman
13.45 uur Film & Gesprek – Quienes Somos Ahora

Tip: kun je niet op zondag 8 maart? Vanaf donderdag 12 maart is Woman ook regulier bij ons te zien.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?