sluit

Zombie Marathon

Film
Specials

Naar aanleiding van de nieuwe hipster zombie komedie van Jim Jarmusch, The Dead Don’t Die, organiseren we in de nacht van vrijdag 26 juli op zaterdag 27 juli een heuse Zombie Marathon! Geniet van de beste klassiekers in het immer vermakelijke en griezelige genre van de ‘zombie apocalypse’. Filmdocent Constant Hoogenbosch geeft tussen de films door verdieping en achtergronden.

PROGRAMMA
We beginnen de Zombie Marathon met een vertoning van The Dead Don’t Die, gevolgd door de in 2004 verschenen Shaun of the Dead. Met welke film we deze griezelmarathon afsluiten, houden we nog even geheim (sneak preview…).

THE DEAD DON’T DIE (Jim Jarmusch)
Steve Buscemi, Bill Murray, Adam Driver, Iggy Pop, Tom Waits, Tilda Swinton; de lijst met beroemdheden in de nieuwe film van Jim Jarmusch is lang. De horrorkomedie geeft een verrassende nieuwe kijk op het subgenre zombie apocalypse, met een laconieke, hipsterachtige beschouwing; “The zombies are coming, what else is new?”. The Dead Don’t Die was de openingsfilm van het filmfestival van Cannes 2019. De film past als pikzwarte komedie met een ‘attitude’ zo in het rijtje van Shaun of the Dead, Planet Terror en Dawn of the Dead, voor fans van horror en donkere humor dus genoeg om naar uit te kijken.

SHAUN OF THE DEAD (Edgar Wright)
Shaun heeft een saai, eentonig en lamlendig leven. Hij werkt in een elektronicazaak en spendeert het overgrote deel van zijn vrije tijd met zijn beste vriend en huisgenoot Ed, in hun stamkroeg “The Winchester”, of achter de spelcomputer. Zijn huis is een bende, hij verwaarloost zijn vriendinnetje Liz, en gaat – tot groot ongenoegen van zijn stiefvader – zelden bij zijn moeder op visite. Hier komt echter abrupt verandering in. Op de dag dat zijn vriendin Liz het met hem uitmaakt, omdat Shaun niet in hun relatie investeert, breekt er een epidemie uit in het hele land. Het virus, dat kan worden overgedragen door het bloed, verandert mensen in bloeddorstige zombies. Shaun en zijn vriend Ed bedenken een plan waarmee ze zichzelf, Liz en de moeder van Shaun kunnen redden. Zo kan Shaun zich meteen bewijzen, vooral tegenover zijn ex-vriendin.

SNEAK PREVIEW
De laatste film in de marathon is een nieuwe zombiekomedie, die pas dit najaar officieel in première zal gaan. Een echte sneak preview dus!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden