sluit

FilmHUB

In mei 2019 zijn we gestart met een pilot van het project ‘HUB voor film- en beeldeducatie in Gelderland’. Onder de naam FilmHUB Gelderland wordt een provinciaal knooppunt voor vraag, aanbod, kennis en deskundigheid opgezet.

In deze pilotperiode (2019-2020) onderzoeken we samen met partners hoe we het onderwijs en het culturele veld het beste kunnen ondersteunen bij het vormgeven en uitvoeren van film – en beeldeducatie. Kinderen en jongeren groeien op in een beeldcultuur. Met (bewegende) beelden communiceren we, drukken we onszelf uit, en leren we de wereld om ons heen begrijpen. Van speelfilms tot telefoonopnames, van nieuwsitems tot vlogs: beeldtaal zie je overal. Leren over en door beeldtaal moet net zo normaal worden als leren lezen en schrijven. Want film- en beeldeducatie creëert kritische kijkers en mediawijze makers.

Hoewel er steeds meer aandacht is voor film en mediageletterdheid in het onderwijs, hebben film- en beeldeducatie geen structurele plek in het onderwijs. De FilmHUB ondersteunt en stimuleert het onderwijs en culturele veld op dit gebied, door het in kaart brengen van behoeften, het verbinden van vraag en aanbod, het ontwikkelen van deskundigheid, het uitwisselen van kennis, en het stimuleren van initiatieven.

LANDELIJK VOORBEELD
Samen met Filmhuis Den Haag (pilot FilmHUB Zuid-Holland) en het landelijke netwerk Filmeducatie (gecoördineerd door filmmuseum Eye) wordt een unieke pilotperiode doorlopen, waarin Gelderland en Zuid-Holland voorop lopen in de ontwikkelingen op het gebied van regionale ondersteuning voor film- en beeldeducatie.

BLIJF OP DE HOOGTE
Interesse in de ontwikkelingen van FilmHUB Gelderland? Inspirerende tips en informatie over activiteiten ontvangen? In het najaar van 2019 starten we met een nieuwsbrief. Meld je vast aan door een e-mail te sturen naar [email protected] te sturen o.v.v. ‘aanmelding nieuwsbrief’.

CONTACT
[email protected]

FilmHUB Gelderland wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Filmfonds en provincie Gelderland.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden