sluit

Filmhub Oost

Swipend en scrollend omringen kinderen en jongeren zich de hele dag met film. Ze beleven, maar missen vaak de juiste woorden om de beelden goed te duiden en hier betekenis aan te geven. Filmhub Oost, expertisecentrum voor filmeducatie in Gelderland en Overijssel, leert leerlingen over de kracht van film en de duizenden zichtbare en onzichtbare keuzes die achter elk beeldverhaal zitten. We zijn verbinder, wegwijzer en aanjager voor het onderwijs én het culturele veld. Leer film spreken!

Netwerk Filmeducatie

Filmhub Oost is onderdeel van Netwerk Filmeducatie: een samenwerkingsverband waartoe 200 lerarenopleiders, leraren, lesontwikkelaars, beleidsmakers, filmmakers, distributeurs, filmtheaters, uitgevers, mediapartners en vijf andere regionale filmhubs behoren. Samen zetten we ons in om filmeducatie een structurele plek in het onderwijs te geven.

Oost in beeld

Om de zoektocht naar passend aanbod voor scholen en andere geïnteresseerden te vergemakkelijken, heeft Filmhub Oost alle aanbieders van filmeducatie in Gelderland en Overijssel verzameld in een infographic; je vindt er filmtheaters, festivals, cultuurcentra, bibliotheken, bedrijven, platformen, vakdocenten en cultuurpunten.

Meer informatie

Wil jij een educatief filmproject ontwikkelen, een filmmaker of -docent spreken, of heb je een andere vraag over filmeducatie? Filmhub Oost denkt graag met je mee! Neem contact met ons op via [email protected] of kijk op www.filmhuboost.nl. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via LinkedIn, Facebook, Instagram en/of de maandelijkse nieuwsbrief.

Filmhub Oost is een samenwerking tussen filmtheaters LUX en Concordia, en wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlands Filmfonds, Provincie Gelderland en Provincie Overijssel. Netwerk Filmeducatie wordt gecoördineerd door Eye Filmmuseum.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?