sluit

FilmHUB Gelderland

In mei 2019 zijn we gestart met het pilotproject ‘FilmHUB voor film- en beeldeducatie in Gelderland’. Hoewel er steeds meer aandacht is voor film en mediageletterdheid in het onderwijs, hebben film- en beeldeducatie nog geen structurele plek in het curriculum. Onder de naam FilmHUB GLD leggen we actief verbindingen tussen het onderwijs en de culturele sector.

Kinderen en jongeren groeien op in een beeldcultuur. Van speelfilms tot nieuwsitems, van vlogs tot Snapchats: we drukken ons uit en communiceren dagelijks via beeldverhalen. Daarom is leren over en met beeldtaal net zo belangrijk als leren lezen en schrijven.

FILMHUB GELDERLAND
FilmHUB GLD adviseert, ondersteunt en inspireert organisaties in Gelderland die bezig zijn met film- en beeldeducatie.  We zijn verbinder, wegwijzer & aanjager voor het onderwijs én het culturele veld.  Samen leren we leerlingen over de kracht van bewegend beeld en de duizenden zichtbare & onzichtbare keuzes die achter elk beeldverhaal zitten.

“Van kritische kijkers en mediacreatieve makers naar beeldbewuste burgers”

LANDELIJK VOORBEELD
Samen met het landelijk Netwerk Filmeducatie – gecoördineerd door filmmuseum Eye – zijn zowel LUX, als Filmhuis Den Haag (Beeldung) een pilotproject gestart. Hieruit volgt een een blauwdruk voor filmhubs in de andere provincies.

GELDERLAND IN BEELD
Door inzicht en overzicht van het aanbod te krijgen, kunnen het onderwijs en andere partners beter geadviseerd worden en bovendien zelf beter hun weg vinden naar het bestaande aanbod en mogelijkheden in de eigen culturele omgeving. Daarom hebben we een online overzicht gecreëerd: filmbeeldeducatiegelderland.nl

In deze infographic zie je wat er gebeurt op het gebied van film- en beeldeducatie in Gelderland. We bieden een overzicht van het aanbod: filmtheaters, festivals, cultuurcentra, bibliotheken, bedrijven, platformen, vakdocenten, coördinatiepunten cultuureducatie; en we bieden een overzicht van alle scholen in Gelderland.

FILMHUBGLD.COM
Op de website – www.filmhubgld.com – vind je een etalage vol inspirerende voorbeelden van organisaties & projecten binnen Gelderland die zich inzetten voor film- en beeldeducatie. Daarnaast lees je verdiepende artikelen en vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

FilmHUB GLD is ook te vinden op Facebook, LinkedIn en Instagram. Volg FilmHUB GLD voor leuke feitjes, interessante artikelen en het laatste nieuws.

CONTACT
Wil je meer weten over de hub en wat de hub voor jouw organisatie of school kan betekenen? Neem dan contact met ons op via [email protected], of 024-381 81 22. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen van FilmHUB GLD.

FilmHUB Gelderland wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Filmfonds en provincie Gelderland.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden