sluit

FilmHUB OOST

In mei 2019 zijn we gestart met het pilotproject ‘FilmHUB voor film- en beeldeducatie in Gelderland’. In april 2020 werd het werkgebied uitgebreid met Overijssel. Hoewel er steeds meer aandacht is voor film en mediageletterdheid in het onderwijs, hebben film- en beeldeducatie nog geen structurele plek in het curriculum. Onder de naam FilmHUB OOST leggen we actief verbindingen tussen het onderwijs en de culturele sector.

Kinderen en jongeren groeien op in een beeldcultuur. Van speelfilms tot nieuwsitems, van vlogs tot Snapchats: we drukken ons uit en communiceren dagelijks via beeldverhalen. Daarom is leren over en met beeldtaal net zo belangrijk als leren lezen en schrijven.

FILMHUB OOST
FilmHUB OOST adviseert, ondersteunt en inspireert organisaties in Gelderland en Overijssel die bezig zijn met film- en beeldeducatie.  We zijn verbinder, wegwijzer & aanjager voor het onderwijs én het culturele veld.  Samen leren we leerlingen over de kracht van bewegend beeld en de duizenden zichtbare & onzichtbare keuzes die achter elk beeldverhaal zitten.

“Van kritische kijkers en mediacreatieve makers naar beeldbewuste burgers”

LANDELIJK VOORBEELD
Samen met het landelijk Netwerk Filmeducatie – gecoördineerd door filmmuseum Eye – zijn zowel LUX, als Filmhuis Den Haag (Beeldung) een pilotproject gestart. Hieruit volgt een een blauwdruk voor filmhubs in de andere provincies.

OOST IN BEELD
Door inzicht en overzicht van het aanbod te krijgen, kunnen het onderwijs en andere partners beter geadviseerd worden en bovendien zelf beter hun weg vinden naar het bestaande aanbod en mogelijkheden in de eigen culturele omgeving. Binnenkort komt de uitgebreide versie van een infographic online met het aanbod in Gelderland én Overijssel. Hier vind je een overzicht van aanbieders en experts voor film-en beeldeducatie: filmtheaters, festivals, cultuurcentra, bibliotheken, bedrijven, platformen, vakdocenten en coördinatiepunten cultuureducatie. Houdt onze website in de gaten of bekijk alvast de infographic van Gelderland.

FILMHUBOOST.NL
Op de website – www.filmhuboost.nl – vind je een etalage vol inspirerende voorbeelden van organisaties & projecten binnen Gelderland en Overijsseldie zich inzetten voor film- en beeldeducatie. Daarnaast lees je verdiepende artikelen en vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

FilmHUB OOST is ook te vinden op Facebook, LinkedIn en Instagram. Volg FilmHUB OOST voor leuke feitjes, interessante artikelen en het laatste nieuws.

CONTACT
Wil je meer weten over de hub en wat de hub voor jouw organisatie of school kan betekenen? Neem dan contact met ons op via [email protected], of 024-381 81 22. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen van FilmHUB OOST.

FilmHUB OOST is een samenwerking tussen filmtheaters LUX en Concordia, en wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlands Filmfonds, Provincie Gelderland en Provincie Overijssel.

 

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?