sluit

Podium de Eenzaamheid

Met Podium de Eenzaamheid nodigen we je uit om je te verdiepen in wat het betekent om alleen te zijn. We geven eenzaamheid een plek, bevorderen verbinding en creëren momentum om elkaar uiteindelijk in levende lijve weer te ontmoeten.

Eenzaamheid heeft in onze verbeelding vaak een duistere en negatieve lading. Maar wat gebeurt er als eenzaamheid uit de coulissen stapt, en in de spotlight? Podium de Eenzaamheid verwelkomt mensen en verhalen die anders misschien achter zouden blijven of als taboe worden gezien. Wat kunnen we van ze leren? En hoe ontstaat verbinding?

Portretten

Iedere maand stapt er een nieuw persoon het (virtuele) podium op. De verhalen van degenen op het podium worden uitgelicht in een interview door de mediamakers van Beeldbrengers. Bekijk hier de portretten

Podcast

Deze portretten komen ook samen in de maandelijkse intieme soundscape podcast. In deze podcast – die we samen met Via Berlin, Radboud Universiteit, Cultuur op de Campus en Beeldbrengers maken – staat eenzaamheid in Nijmegen centraal. Je hoort verhalen, interviews en reflecties van inwoners van Nijmegen over eenzaamheid; ontboezemingen die de eenzaamheid uit de stad verklanken. Lees meer & luister de podcast

Postbus de Eenzaamheid

Daarnaast staat onze postbus (i.s.m. De Nieuwe Oost | Wintertuin) open voor brievenschrijvers. We roepen iedereen op om een brief in te sturen. Ondertussen hebben wij alvast wat persoonlijke brieven verzameld van eenzamen uit de stad. Er wachten mensen op jouw antwoord! Meld je aan om gekoppeld te worden aan een brievenschrijver en word een penvriend. Ga naar Postbus de Eenzaamheid

Instant Loneliness, de voorstelling & de aftrap

Uiteindelijk ontmoeten wij elkaar in levende lijve in het najaar van 2021, bij ons in LUX. We kijken dan naar de voorstelling Instant Loneliness van Via Berlin, Cello Octet Amsterdam en Korzo. Instant Loneliness is een muzikale totaalervaring over eenzaamheid, met nieuwe composities van Kate Moore. Reis van een droomlandschap naar een intiem muzikaal levensconcert door acht cellisten, een danser en een actrice. Een totaalervaring die je van eenzaamheid naar verbinding brengt.

In maart zijn wij een online programmareeks gestart over eenzaamheid. Met de titel Instant Loneliness maakten we toen alvast een start met het onder de aandacht brengen van het belangrijke thema van de voorstelling. Deze reeks krijgt nu een vervolg onder de naam Podium de Eenzaamheid.


‘Podium de Eenzaamheid’ wordt georganiseerd door LUX en Via Berlin, in samenwerking met de Radboud Universiteit,  De Nieuwe Oost | Wintertuin, RIBW Nijmegen & Rivierenland en Cultuur op de Campus.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?