sluit
wo 30 sep

20 jaar LUX: Moving Bubbles

LUX zet al 20 jaar hoofden en harten in beweging. Speciaal voor dit jubileum komt het arthouse met een speciaal jubileumprogramma Moving Bubbles. Tijdens dit programma, dat 21 dagen duurt – van zondag 11 t/m zaterdag 31 oktober, dagen we ons publiek uit om uit haar bubble te komen.

JUBILEUMAVOND ZATERDAG 31 OKTOBER
De jubileumavond op zaterdag 31 oktober staat volledig in het teken van de schurende verhouding tussen feit en fictie. Om 20.00 uur start een spraakmakende avond met Sinan Can en Martin Koolhoven waarin zij met elkaar en gasten aan tafel gaan over religie, intolerantie, Disney, troost, manipulatie en surrogaatbeleving. Zij delen hun favoriete fragmenten en live optredens met het publiek. Gespreksleiding is in handen van Nazmiye Oral.

Sinan Can (1977) is onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA. Bekend van onder meer De Arabische Storm en Bloedbroeders. In 2016 won hij de prijs Journalist voor de Vrede. Martin Koolhoven (1969) is een Nederlands filmmaker. Zijn bekendste films zijn Het schnitzelparadijs, naar de roman van Khalid Boudou, Oorlogswinter naar het boek van Jan Terlouw en de in 2016 voltooide western Brimstone, die hij zowel schreef als regisseerde.

LIVE & LIVESTREAM
In verband met alle corona-maatregelen is de jubileumavond niet alleen live vanuit de zaal maar ook vanuit je huiskamer te beleven via een livestream die LUX gratis (‘want wie jarig is, trakteert’) ter beschikking stelt. Je hoeft je alleen via de website van LUX te registreren: je ontvangt dan alle informatie per mail.

Update 15 oktober – 22 oktober bestaat LUX 20 jaar, een jubileum dat we graag groots hadden willen vieren. Vanwege de situatie waar we ons op dit moment met zijn allen in begeven, is dit helaas niet mogelijk. Het bijzondere programma dat we voor de jubileumavond op zaterdagavond 31 oktober hebben samengesteld willen we door laten gaan, maar dan in aangepaste vorm. Wat in de afgelopen maanden steeds zichtbaarder voor iedereen is geworden is de belangrijke rol die kunst & cultuur vervult in deze tijd; een lichtpunt voor velen, een houvast, een afleiding, een inspirator, een oplossing. Daarom kiezen we ervoor om, volgens de richtlijnen, 30 personen live aanwezig te laten zijn in zaal 7; alle andere bezoekers ontvangen we graag digitaal via de livestream.

PRIJZEN
– Live vanuit zaal 7: € 20,00 uitverkocht
– Livestream voor thuis: gratis

20 JAAR TOPFILMS
De twintig dagen voorafgaand aan het jubileumfeest vertonen we de meest favoriete films van de afgelopen 20 jaar, waaronder No Country For Old Men, Black Swan en Still Alice.

PRIJZEN
Voor de films in de reeks ’20 jaar topfilms’ betaal je regulier filmtarief.
€ 10,00 regulier / LUX Vrienden en studenten € 7,00

Bekijk hier het volledige programma

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?