sluit
do 12 sep

3 Redenen om het Openingsweekend te bezoeken

We zijn begonnen met aftellen; nog even en dan gaat ons cultureel seizoen van start! In het laatste weekend van september trappen we ons podiumprogramma af met vier fantastische voorstellingen.

Nog niet zeker over je bezoek? We zetten 3 redenen op een rijtje waarom je het openingsweekend niet mag missen.

1. NIEUWE PROGRAMMA’S
De voorstellingen die je tijdens het openingsweekend kunt beleven, zijn nét gemaakt of zelfs niet eerder in Nederland te zien geweest. Zoals het nieuwe programma van Kevin Hays en Lionel Loueke; hun album Hope is vorige maand uitgebracht en de releasetour strijkt in Nederland alléén bij ons neer. Voor jazzliefhebbers een must-see! Ook de voorstelling van flamencodanser Federico Ordoñez beleeft haar Nederlandse première bij ons. De Nijmeegse Kika Sprangers en haar Large Ensemble presenteren tevens een gloednieuw album, vers uit de studio.

2. NIEUWE MAKERS IN ACTIE
Onze vlakke vloer is dé plek om kennis te maken met het werk van nieuwe makers. Deze kleinschalige en intieme opzet is ook voor hen van cruciaal belang: zonder in te leveren op kwaliteit en creativiteit, kunnen ze ontdekken wie ze zijn en waar ze naartoe willen, voordat ze doorbreken en klaar zijn voor de grote zaal. In het openingsweekend ontdek je jonge makers, die nog écht durven schuren. Zoals Fields, de eerste landelijke tour van choreograaf Astrid Boons, en Het Debuut; drie theatervoorstellingen van jonge makers uit het talentenproject van Rudolphi Producties, voor het eerst te zien voor een groter publiek.

3. BELEEF THEATER, MUZIEK & DANS VAN DICHTBIJ
In onze vlakkevloerzaal zit je met je neus bovenop het podium. Zo dichtbij, dat je de acteurs kunt zien zweten. Zo dichtbij, dat je de dansers kunt horen ademen. Zo word je makkelijk meegezogen in de voorstelling en beleef je theater, dans en muziek in een intieme setting.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer lezen over de voorstellingen tijdens het openingsweekend? Klik dan hier.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden