sluit
do 4 jul

3 redenen om tijdens je Vierdaagsefeesten naar het Mariënburgplein te komen

Volgende week zaterdag 13 juli gaan de Vierdaagsefeesten van start! Met ruim 1000 optredens op 40 verschillende podia is er een heleboel te beleven in Nijmegen.

Drie redenen om tijdens de Vierdaagsefeesten ook het Mariënburgplein te bezoeken:

1. SPECIAALBIERBAR
Nergens heb je zo makkelijk toegang tot een heerlijk speciaalbiertje. Tijdens de Vierdaagsefeesten zetten we een heuse speciaalbierbar op het plein, waar de speciaalbiertjes zo voor je getapt worden. Zeven klassiekers (Vedett Extra White en IPA, IJwitje van Brouwerij ’t IJ,  en La Chouffe & Soleil, De Koninck APA en Liefmans Fruitesse) komen van de tap, daarnaast zijn Duvel en Beck’s Blue Malt op fles verkrijgbaar. Met uiteraard ook keuze uit diverse frisdranken en pils. In ons café gaat de lijst nog even door, met nóg meer bierkeuzes, elf verschillende wijnen, en vier varianten 0,0 % bier; Radler, Leffe Blond, Liefmans en Bavaria Wit. De perfecte plek voor een borreltje!

2. HET MEEST VEELZIJDIGE KINDERPROGRAMMA VAN DE ZOMER
Iedere middag toveren we, in samenwerking met Bibliotheek De Mariënburg, Regionaal Archief Nijmegen en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, het Mariënburgplein om tot kidsplein. Vanaf 14.00 uur is er van alles te zien en te beleven: interactieve voorstellingen, wegdromen bij de verhalen die de voorlezers vertellen, een kindercollege en diverse workshops, met het thema ‘op wereldreis in eigen stad’. Er zijn workshops zoals ‘vakantievloggers & reisreporters’, ‘Chinese waaiers maken’ en je kunt als journalist aan de slag om de Vierdaagsekrant te maken. Verhalenvertellers Sanne en Sjoerd nemen je mee naar een andere wereld en Theater Smoespot speelt de poppenvoorstelling Het Kleine Geitje. Je kunt een vierdaagsepuzzel maken, reuzescrabble spelen, Nijmegen-memory doen of in de BoekBoek even lekker lezen. Op zaterdag 13 t/m maandag 15 juli draait er om 16.00 uur een gratis kinderfilm; Kleine Nicolaas gaat op vakantie. Bekijk hier het volledige kinderprogramma.

3. CHILLE VIBE MET LIVEMUZIEK
En last-but-not-least: uiteindelijk wordt het plein gewoon een heerlijke chill-plek, waar je vanaf 17.00 uur kunt genieten van verschillende singer-songwriters & bands. Laat je verrassen door allerlei stijlen, voor ieder wat wils: up-tempo, folkmuziek, krachtige blues of poëtische pop. Een oase van rust, in hartje centrum!

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden