sluit
di 15 sep

Alternatieve Kunstnacht: Foliehoed

Vanwege het coronavius wordt de tiende editie van de Nijmeegse Kunstnacht een jaar verplaatst. Om toch stil te staan bij de kunst en cultuur van Nijmegen presenteren we op 17, 18 en 19 september een speciaal voor dit weekend gemaakte animatiefilm door Nijmeegse videokunstenaar Freek Rossen. Fragmenten van de film worden geprojecteerd op de ramen van ons gebouw op het Mariënburgplein!

De film Foliehoed wordt getoond in de vorm van een route door het stadscentrum waarbij er op verschillende locaties fragmenten in de etalage of door het raam van buitenaf te zien zijn. De fragmenten leiden de kijker naar het eindpunt waar de korte film in zijn geheel te zien zal zijn: een grote projectie op de gevel van de Stadsschouwburg. Andere locaties die fragmenten vertonen zijn; Bibliotheek de Mariënburg, WIEBERT, Singular-Art, Doornroosje, De Smeltkroes, Galerie Bart en het Festivalhuis.

FOLIEHOED
De film Foliehoed gaat over de veranderende samenleving tijdens en na de corona-lockdown. Videokunstenaar Freek Rossen neemt je mee langs herkenbare taferelen van grote of juist kleine veranderingen, van de WC-rollenoorlog tot livestream-feestjes. Een humoristische, absurdistische reis langs onze gevoelens – van ultieme rust tot paniek – maar ook een spiegel die ons wordt voorgehouden. Welke gekke dingen hebben we allemaal wel niet gedaan?

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden