sluit
do 9 aug

Buitenbios: gratis films op het terras!

Om het einde van de zomer te vieren, vertonen we van dinsdag 21 t/m zaterdag 25 augustus iedere avond films op het terras. Toegang is gratis!

Het thema van dit jaar is Liquid Summer; in alle films staat een drankje centraal. Dit drankje is uiteraard ook op het terras te bestellen, zodat de film in stijl bekeken kan worden. De toegang voor deze films is geheel gratis. Respectievelijk komen The Angel’s ShareCocktailRetour en BourgogneAbsolutely Fabulous: The Movie en The Great Gatsby aan bod.

DI 21 AUG: THE ANGEL’S SHARE
Wanneer de jonge crimineel Robbie vader wordt en zijn zoontje voor het eerst in zijn armen sluit, besluit hij zijn leven op het rechte pad te brengen. Op een haar na moest hij de gevangenis in, maar krijgt nu één laatste kans. Samen met enkele andere jongeren krijgt hij een aantal uren gemeenschapsdienst opgelegd. Op een dag brengen ze een bezoek aan een whiskydestilleerderij. Daar ontdekt Robbie dat hij een verfijnde neus heeft voor het proeven van whisky.  Zijn nieuwe talent in combinatie met een portie lef leidt Robbie en zijn vrienden naar de vreemde wereld van frisse lucht en open ruimte, de Schotse Hooglanden, en de grootste gok van hun leven.

WO 22 AUG: COCKTAIL
Brian Flanagan (Tom Cruise) is een jonge ambitieuze barkeeper, die zijn vaardigheden leert van zijn door de wol geverfde collega Doug. Samen kopen ze een bar die de trekpleister wordt van Manhattan’s Upper East Side. Brian wil na een aantal jaar een eigen cocktailbar beginnen en vertrekt naar Jamaica waar hij de knappe kunstenares Jordan ontmoet. Hun hevige romance werpt een nieuw licht op het egocentrische leven van deze barkeeper. De problemen stapelen zich op tot heftige situaties.

DO 23 AUG: RETOUR EN BOURGOGNE
Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden.

VR 24 AUG: ABSOLUTELY FABULOUS: THE MOVIE
Na de succesvolle Britse sitcom Absolutely Fabulous (die op de BBC en VPRO te zien was tussen 1992 – 2012) kwam in 2016 Absolutely Fabulous: The Movie uit. In de film doen Edina en Patsy nog steeds niets anders dan drinken, shoppen en uitgaan in het rijkeluisgedeelte van Londen. Wanneer ze de schuld krijgen van een incident tijdens een decadent feestje, komen ze in de schijnwerpers te staan en worden ze continu lastiggevallen door paparazzi. Ze vluchten naar Zuid-Frankrijk en bedenken een plan om hun zorgeloze leventjes zo snel mogelijk weer op te kunnen pakken.

ZA 25 AUG: THE GREAT GATSBY
Voorjaar 1922, New York. Het is een tijd van losse moraal, betoverende jazz, illegaliteit en aandelen die tot in de hemel groeien. Schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) jaagt zijn eigen American Dream na en neemt zijn intrek in de buurt van de mysterieuze, altijd feestende miljonair Jay Gatsby (Leonardo diCaprio), zijn nichtje Daisy (Carey Mulligan) en haar man Tom Buchanan. Nick wordt in de fascinerende wereld van de superrijken gezogen en is getuige van obsessie, waanzin en tragedie. Hij ziet het allemaal gebeuren en schrijft een verhaal over onmogelijke liefdes, dromen en tragedies en houdt zo de moderne maatschappij een spiegel voor.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden