sluit
ma 13 nov

Chasing Coral wint de NTR Audience Award op InScience 2017

Chasing Coral wint de NTR Audience Award op InScience 2017
Chasing Coral is de winnaar van de derde editie van InScience Dutch International Science Film Festival. Elisabeth van Nimwegen van NTR-programma De Kennis Van Nu maakte de winnaar bekend op de slotdag van InScience tijdens de Awardshow. Naast de winnaar van de NTR Audience Award werd Dusk Chorus – Based on Fragments of Extinction bekroond met de Student Jury Award.

Bezoekers InScience 2017
Ruim 7.000 bezoekers bezochten de derde editie van InScience waaronder één van de 54 films bestaande uit 37 documentaires en 17 speelfilms. Twintig films beleefden een Nederlandse première op het festival. Bijna 200 wetenschappers, filmmakers, scenaristen en kunstenaars uit binnen- buitenland namen deel aan de gesprekken rond de filmprogramma’s. Het educatieprogramma werd bezocht door studenten en leerlingen van primair- en voortgezet onderwijs en het HBO. Op zondag werd het juniorprogramma afgesloten met een Junior Wetenschapsquiz en een Junior Big Ideas met Rob van Hattum en de winnaar van de Klokhuis Wetenschapsprijs 2017, drs. Floor Postema.

Festivaldirecteur Johan van de Woestijne kijkt terug op een geslaagde derde editie: ‘Deze editie van InScience heeft weer bevestigd hoe betrokken het publiek is bij de ontwikkelingen in de wetenschap. Dat is ook de missie van InScience: de impact van de wetenschap op de samenleving laten zien. InScience is het festival waar publiek en wetenschap elkaar ontmoeten’.

NTR Audience Award
De winnende Netflix-documentaire Chasing Coral van regisseur Jeff Orlowski laat zien dat koraalriffen in alarmerend tempo aan het uitsterven zijn. De Amerikaanse documentaire zoomt in op de gevolgen van klimaatverandering en is een vervolg op Orlowski’s film Chasing Ice, die in 2013 voor een Oscar werd genomineerd. Chasing Coral is te bekijken op Netflix. De NTR Audience Award bedraagt €2.500.

Top 3 publieksfavorieten InScience 2017:
1. Chasing Coral / Jeff Orlowski / Documentaire / 2017
2. Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith / Stuart Staples / Documentaire / 2016
3. The Farthest / Emer Reynolds / Documentaire / 2017
Student Jury Award
De studenten jury heeft de film Dusk Chorus – Based on Fragments of Extinction tot beste wetenschapsfilm uitgeroepen: “Deze film maakt op innovatieve en artistieke wijze de symfonie van het meest diverse ecosysteem van onze planeet hoorbaar.’’
Filmmaker Alessandro D’Emilia nam de prijs in ontvangst: “The importance of the film for me is to keep going and finding new topics and new input. It is not a new topic, but the way in which it is made is showing a whole other way to tell about extinction”.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden