sluit
wo 4 okt

Cinekid@LUX

In de herfstvakantie, van zaterdag 14 tot en met zondag 22 oktober, komt het Cinekid festival weer naar Nijmegen. Dit jaar is de officiële opening van het landelijke Cinekid festival bij ons. Er is weer een bomvol programma, zo gaat het nieuwe seizoen van de Nickelodeon-serie De Ludwigs in première, komt de cast langs en komen bekende YouTubers een tutorial geven.

Opening Cinekid@LUX

Inclusief rode loper wordt Cinekid festival officieel geopend door de directeuren van Cinekid Festival en Arthouse LUX, gevolgd door de vertoning van de openingsfilm Ted Sieger’s Molly Monster (4+). De film gaat over het monstertje Molly dat er dolgraag bij wil zijn als het ei van haar moeder uitkomt. Daarvoor moet Molly wel een verre reis maken. Zal ze op tijd komen? De film is speciaal voor Cinekid in het Nederlands ingesproken en daarom is er na de film een Q&A met de stemacteur van de Nederlandse Molly. Molly Monster zelf is ook aanwezig tijdens de feestelijke opening.
ZA 14 OKT / 13:45 uur

Première De Ludwigs met de cast

Het nieuwe Nickelodeon-avontuur van De Ludwigs – Op jacht naar de Stenen Schat gaat op het witte doek bij ons in première. Als de broers en zussen naar hun tante Janine en neef Olivier op het Belgische platteland worden gestuurd blijkt al snel dat dit geen ontspannende vakantie gaat zijn: Olivier heeft een geheim en is in het bezit van een halve schatkaart. De Ludwigs zouden de Ludwigs niet zijn als ze niet snel aan de slag zouden gaan met alle nummers en aanduidingen op de kaart. Waar leidt de schatkaart naartoe? En wie is die mysterieuze figuur die ze vanaf een afstandje in de gaten houdt?
Na de vertoning van de première is er de kans vragen te stellen aan de cast van De Ludwigs: Timo Verbeek (Benny), Luca Hollestelle (Yara), Rosaline Lantink (Anoosha), Yassine El Ouardi (Daniel), Cedric van den Abbeele (Sam) en Marit van Bohemen (Tante Janine), Alexander Brouwer (Olivier) en Sarah Nauta (Robijn).
ZO 15 OKT / 14:00 uur

YouTube Tutorial met bekende YouTubers

Heb jij een eigen YouTube-kanaal? Steeds meer kinderen maken hun eigen video’s en zetten die online. Maar hoe maak je er een succes van? Bekende YouTubers Emma Keuven, Dropfayter, Juullife, en Mats geven tijdens de YouTube tutorial show de beste tips. Na de show kun je de YouTube sterren natuurlijk ontmoeten en om een handtekening vragen.
WO 18 OKT / 14:00 uur

Kidslab, workshops en films

Er is natuurlijk nog veel meer te beleven tijdens Cinekid@LUX. Zoals ieder jaar is er ook een groot Kidslab waar kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen ontdekken hoe de wereld van film in elkaar zit. 3D-tekenen, gamen met lichtflitsen, je eigen videoclip maken; je kan het allemaal en meer in het Kidslab. Of ga naar een van de andere workshops, bijvoorbeeld Verbaas en verwonder: film & filosofie, speciaal voor super nieuwsgierige kinderen.

Tarieven

Film kinderen tot 12 jaar: € 7,00
Film volwassenen: € 9,50
Peuterbios: € 5,00
Kidslab: € 6,00 (gratis toegankelijk voor volwassenen)
Kidslab + film: € 11,00
Workshops (kinderen tot 12 jaar): € 8,00

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden