sluit
di 29 sep

Aanpassingen voor een prettig en veilig bezoek

We hebben de nodige maatregelen getroffen om een bezoek aan LUX zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen. We hopen je weer een fijne filmervaring of avondje uit te kunnen bezorgen, zoals je dat van ons gewend bent.

UPDATE DI 29 SEP – Naar aanleiding van de persconferentie op maandag 28 september is er een aantal aanvullende maatregelen getroffen ter bestrijding van het coronavirus. Voor LUX betekent dit het volgende:
– Omdat we een culturele instelling zijn met een horeca-vergunning kun je onze zalen en het café gewoon blijven bezoeken. Wij ontvangen jullie graag!
– Voor ons programma geldt dat het vooralsnog doorgaat zoals gepland; We zijn nog in afwachting van bericht van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Indien ons programma vanwege de aangescherpte corona-maatregelen wordt afgelast of de capaciteit wordt aangepast, dan krijg je als bezoeker je geld terug.
– Voor onze horeca volgen we de landelijke richtlijnen; dat betekent dat we vanwege d
e geldende sluitingstijd in het café om 21.00 uur de laatste ronde doen en na 21.00 uur geen nieuwe bezoekers meer ontvangen. Ons café sluit om 22.00 uur.
– We splitsen de publieksstromen: dat betekent dat bezoekers voor ons programma via de hoofdingang (in de Poort) naar binnen kunnen en bezoekers voor ons café via het terras. Onze nooduitgangen worden tijdelijk ingezet als uitgang.
– Binnenkort wordt meer duidelijk over mondkapjes en/of gelaatsbedekkende maskers in de horeca. Wij wachten de uitkomst daarvan af en passen onze bedrijfsvoering daar op aan.

– De corona-maatregelen blijven uiteraard van kracht; volg daarvoor de aanwijzingen van onze medewerkers en op je kaartje(s) goed op.
– Wij vroegen je al om registratie ten behoeve van bron- en contactonderzoek en zullen dit met extra aandacht blijven doen.
– Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de maatregelen binnen LUX, neem gerust contact met ons op.

PROGRAMMA
Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren we je om je kaartje(s) zoveel mogelijk vooraf via onze website te kopen. Dan ben je sowieso verzekerd van een stoel en hoef je niet meer langs de kassa. Het is mogelijk om tot het moment van de voorstelling je kaartje(s) online te kopen. In verband met maatregelen rondom het coronavirus hoef je uitsluitend je e-tickets te laten zien op je mobiele telefoon (of papier) bij binnenkomst en kunt vervolgens genieten van de film! Bekijk hier ons volledige programma

BELANGRIJKSTE CORONA-MAATREGELEN
Onze belangrijkste maatregelen hebben we op een rij gezet:
– We hebben diverse hygiënemaatregelen getroffen om bezoekers en medewerkers te beschermen, waaronder verschillende desinfectiepunten, kuchschermen bij de kassa en in het café en extra schoonmaak van contactpunten zoals deurklinken en knoppen.
– Betreffende de ventilatie in de (film)zalen: in elke zaal wordt verse buitenlucht de zaal ingeblazen via de roosters onder de stoelen. Deze verse lucht wordt eerst verwarmd of gekoeld (ligt aan gewenste temperatuur in de zaal) voordat het de zaal wordt ingeblazen. De ‘vuile’ lucht wordt via het systeem bovenin de zaal naar buiten geblazen. Er wordt geen lucht in LUX gecirculeerd of van de ene zaal naar de andere verplaatst. In elke zaal bestaat een systeem dat het co2-gehalte meet (en dus de hoeveelheid mensen in de zaal) en daardoor weet hoeveel verse lucht nodig is.
– Er is een beperkte zaalcapaciteit per (film)zaal en we verkopen de kaarten geplaceerd, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden tussen bezoekers. Ook in Café LUX en op ons terras geldt een maximum capaciteit: max. 30 personen in ons café en max. 40 personen op ons terras. Iedereen dient aan een tafel te zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).
– We verruimen onze openingstijden en zullen onze filmvertoningen en programma’s meer spreiden: tussen de vertoningen ruimen we extra in- en uitlooptijd in.
– We splitsen de publieksstromen: dat betekent dat bezoekers voor ons programma via de hoofdingang (in de Poort) naar binnen kunnen en bezoekers voor ons café via het terras. Onze nooduitgangen worden tijdelijk ingezet als uitgang.
–  Bij binnenkomst vragen we je vrijwillig enkele vragen op papier te beantwoorden en je contactgegevens te noteren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. De gegevens worden 2 weken bewaard en daarna vernietigd.

WAT KAN JIJ DOEN?
– Koop je kaarten online: je kunt tot het moment van aanvang van de voorstelling je kaarten kopen via onze website (in de e-mail met je e-tickets nemen we alle corona-maatregelen mee). Neem plaats op de stoelen die je toegewezen hebt gekregen.
– Kom met maximaal twee personen of met je huishouden.
– Houd altijd 1,5 meter afstand tijdens je bezoek, van medebezoekers en van onze medewerkers.
– Kom niet naar het filmtheater als je verkouden bent of griepklachten hebt.
– Betaal contactloos of met PIN. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen.
– Maak zo min mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.
– Verlaat de filmzaal zo snel mogelijk als de film is afgelopen; dan kunnen onze medewerkers ervoor zorgen dat de zaal wordt schoongemaakt.

We kijken ernaar uit om jullie weer te mogen verwelkomen! Liever ons programma vanuit huis bekijken? Thuis kun je genieten van onze films via online filmplatform Picl en van onze online programmareeks ‘LUX bij je thuis’.