sluit
vr 28 mei

Een prettig & veilig bezoek

Vanaf zaterdag 5 juni zijn we weer volledig geopend voor publiek. Bekijk weer op het grote doek de mooiste (arthouse)films, beleef live theater en debat en praat na in Café LUX of op het terras.

“Onze leefwereld was lange tijd beperkt tot de bubbel van huiskamer en het wereldwijde web. Binnenkort kan het weer live, en samen, iets waar we allemaal met smart naar hebben uitgekeken. Wij kijken er naar uit om dit weer samen met het publiek te mogen beleven en ontdekken!”, aldus Pien Houthoff, directeur-bestuurder van LUX. “We hanteren dezelfde maatregelen als voor deze lange sluiting; deze hebben bewezen een prettig en veilig bezoek mogelijk te maken”.

NAAR ONS PROGRAMMA

Hieronder vind je de afspraken waar iedereen die LUX bezoekt rekening mee dient te houden, om zo samen een veilig en prettig bezoek mogelijk te maken:
– Er is een (beperkte) capaciteit van max. 50 personen per (film)zaal en we verkopen de kaarten geplaceerd, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden tussen bezoekers. Testen voor toegang is niet nodig.
– Voorlopig is het mogelijk om max. 2 personen naast elkaar te zitten. Bezoek je ons programma met meer dan 2 personen? Selecteer dan verschillende stoelen in de zaal (bijvoorbeeld 2 x 2 stoelen). Dit geldt ook voor gezinnen.
– In ons pand is een mondkapje verplicht, m.u.z. wanneer je op je stoel in de zaal zit; dan mag je het mondkapje afdoen om van het programma te genieten.
– Voorafgaand aan je bezoek kun je aan onze bar in het voorcafé een drankje of snack bestellen voor tijdens de film.
– Bij binnenkomst vragen we je vrijwillig enkele vragen op papier te beantwoorden en je contactgegevens te noteren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. De gegevens worden 2 weken bewaard en daarna vernietigd.
– We hebben diverse hygiënemaatregelen getroffen om bezoekers en medewerkers te beschermen, waaronder verschillende desinfectiepunten, kuchschermen bij de kassa en in het café, mondkapjes en extra schoonmaak van contactpunten zoals deurklinken en knoppen.
– De zalen worden goed geventileerd: in elke zaal wordt verse buitenlucht de zaal ingeblazen via de roosters onder de stoelen. De ‘vuile’ lucht wordt via het systeem bovenin de zaal naar buiten geblazen. Er wordt geen lucht in LUX gecirculeerd of van de ene zaal naar de andere verplaatst.

WAT KAN JIJ DOEN?
Koop je kaarten zoveel mogelijk online: je kunt tot het moment van aanvang van de voorstelling je kaarten kopen via onze website. Dan ben je verzekerd van een stoel en hoef je niet meer langs de kassa. In verband met maatregelen rondom het coronavirus hoef je uitsluitend je e-tickets te laten zien op je mobiele telefoon (of papier) bij binnenkomst. Ook kun je, aan de ticketzuil in ons café kaarten kopen. Vanaf zaterdag 5 juni is onze kassa weer geopend en is onze kassa weer telefonisch bereikbaar (bekijk hier onze aangepaste kassa-openingstijden). Telefonisch reserveren is tot zaterdag 5 juni niet mogelijk.

– We willen je vragen om op tijd, maar niet eerder dan 15 minuten van tevoren voor aanvang van het programma, te komen.
– Neem plaats op de stoel(en) die op je kaartje of e-ticket staan vermeld. Om de afgesproken 1,5 meter afstand van jou en je medebezoekers te waarborgen is het van belang dat je op deze stoelen plaatsneemt en niet op andere stoelen gaat zitten.
– Betaal contactloos of met PIN. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen.
– Maak zo min mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.
– Ben je ziek of verkouden? We zien je dan graag een andere keer. We hebben ons filmaanbod op online platform Picl weer aangevuld. Geniet ook thuis van de mooiste arthousefilms.

We hanteren de richtlijnen van het RIVM en de NVBF (Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters). De algemeen geldende corona-maatregelen blijven uiteraard van kracht. Houd rekening met elkaar. Houd 1,5 meter afstand, desinfecteer je handen bij binnenkomst, nies en hoest in je elleboog en volg de aanwijzingen van onze medewerkers en op je kaartje(s) goed op.

NAAR ONS CAFÉ / TERRAS

Geniet van versgebakken scones met huisgemaakte bosbessenjam of pancakes geserveerd met stroop, kaneelsuiker en rood fruit. Bestel een van onze sandwiches of voorjaarssalade. Of een gebakje van Strik of Rabarber shortcake bij de koffie. Bekijk hier de kaart. Natuurlijk volgens de landelijke richtlijnen, daar lees je hieronder meer over.

– Vanaf zaterdag 5 juni is ons café en terras dagelijks van 9.00 tot 22.00 uur open. Er geldt voor zowel het het café als terras max. 4 personen aan 1 tafel of met 1 huishouden. Er geldt een maximum van 50 personen.
– We reserveren en registreren je bezoek ter plekke. Telefonisch reserveren is niet mogelijk.
– Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht.
– Blijf zoveel mogelijk zitten. Verplaatsen gebeurt niet onnodig.
– Betaal contactloos of met PIN.
– Houd altijd 1,5 meter afstand tijdens je bezoek, van medebezoekers en van onze medewerkers.
– Als je je binnen verplaatst, is een mondkapje verplicht.
– Het is mogelijk om een aantal gerechten en dranken to go mee te nemen. Voor onderweg, thuis of in het park.

Ons programma vanuit huis

We kijken ernaar uit om jullie weer te mogen verwelkomen! In de tussentijd ons programma vanuit huis bekijken? Dat kan! Thuis kun je genieten van ons uitgebreide filmaanbod van 60+ titels via online filmplatform Picl en van onze online programmareeks ‘LUX bij je thuis’ met o.a. interactieve filmcolleges,  debatten over actuele en maatschappelijke onderwerpen en livestream theatervoorstellingen.

Onze kassa is in deze periode per mail bereikbaar via [email protected]. Mocht je in de tussentijd kaarten willen kopen voor een van onze programma’s, dan kan dat via onze website.

Bekijk hier ons online programma ‘LUX bij je thuis’

Een donatie doen?

Draag je LUX een warm hart toe en wil je LUX steunen? Dan kun je via betaalplatform WhyDonate een donatie doen. Elke bijdrage – groot of klein – helpt, zodat wij onze missie kunnen blijven voortzetten: mensen inspireren anders te kijken, naar zichzelf en de wereld om ons heen.

Vragen?

Neem dan contact op met onze kassa via [email protected].

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?