sluit
di 11 aug

Aanpassingen voor een prettig en veilig bezoek

We hebben de nodige maatregelen getroffen om een bezoek aan LUX zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen. We hopen je weer een fijne filmervaring of avondje uit te kunnen bezorgen, zoals je dat van ons gewend bent.

PROGRAMMA
Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren we je om je kaartje(s) zoveel mogelijk vooraf via onze website te kopen. Dan ben je sowieso verzekerd van een stoel en hoef je niet meer langs de kassa. Het is mogelijk om tot het moment van de voorstelling je kaartje(s) online te kopen. In verband met maatregelen rondom het coronavirus hoef je uitsluitend je e-tickets te laten zien op je mobiele telefoon (of papier) bij binnenkomst en kunt vervolgens genieten van de film! Bekijk hier ons volledige programma

BELANGRIJKSTE CORONA-MAATREGELEN
Onze belangrijkste maatregelen hebben we op een rij gezet:
– We hebben diverse hygiënemaatregelen getroffen om bezoekers en medewerkers te beschermen, waaronder verschillende desinfectiepunten, kuchschermen bij de kassa en in het café en extra schoonmaak van contactpunten zoals deurklinken en knoppen.
– Betreffende de ventilatie in de (film)zalen: in elke zaal wordt verse buitenlucht de zaal ingeblazen via de roosters onder de stoelen. Deze verse lucht wordt eerst verwarmd of gekoeld (ligt aan gewenste temperatuur in de zaal) voordat het de zaal wordt ingeblazen. De ‘vuile’ lucht wordt via het systeem bovenin de zaal naar buiten geblazen. Er wordt geen lucht in LUX gecirculeerd of van de ene zaal naar de andere verplaatst. In elke zaal bestaat een systeem dat het co2-gehalte meet (en dus de hoeveelheid mensen in de zaal) en daardoor weet hoeveel verse lucht nodig is.
– Er is een beperkte zaalcapaciteit per (film)zaal, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden tussen bezoekers. Ook in Café LUX geldt een maximum capaciteit. Op ons terras geldt geen maximum aantal personen, wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).
– We verruimen onze openingstijden en zullen onze filmvertoningen en programma’s meer spreiden: tussen de vertoningen ruimen we extra in- en uitlooptijd in.
– Tijdelijk zetten we onze nooduitgangen in als uitgang.
–  Bij binnenkomst vragen we je vrijwillig enkele vragen op papier te beantwoorden en je contactgegevens te noteren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. De gegevens worden 2 weken bewaard en daarna vernietigd.

WAT KAN JIJ DOEN?
– Koop je kaarten online: je kunt tot het moment van aanvang van de voorstelling je kaarten kopen via onze website (in de e-mail met je e-tickets nemen we alle corona-maatregelen mee).
– Kom met maximaal twee personen of met je huishouden.
– Houd altijd 1,5 meter afstand tijdens je bezoek, van medebezoekers en van onze medewerkers.
– Kom niet naar het filmtheater als je verkouden bent of griepklachten hebt.
– Betaal contactloos of met PIN. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen.
– Maak zo min mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.
– Verlaat de filmzaal zo snel mogelijk als de film is afgelopen; dan kunnen onze medewerkers ervoor zorgen dat de zaal wordt schoongemaakt.

We kijken ernaar uit om jullie weer te mogen verwelkomen! Liever ons programma vanuit huis bekijken? Thuis kun je genieten van onze films via online filmplatform Picl en van onze online programmareeks ‘LUX bij je thuis’.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden