sluit
di 17 nov

Maatregelen voor een prettig & veilig bezoek

Op donderdag 19 november gaan onze deuren weer open voor publiek! We hervatten ons volledige programma. Uiteraard zorgen we voor afstand, extra hygiënemaatregelen en een heldere routing, om een bezoek aan LUX zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen. We hopen je weer een fijn moment van (ont)spanning, ontroering, herkenning, discussie, verdieping of humor te bieden, zoals je dat van ons gewend bent!

Hieronder vind je de afspraken waar iedereen die LUX bezoekt rekening mee dient te houden, om zo samen een veilig en prettig bezoek mogelijk te maken:

– Er is een beperkte capaciteit van 30 personen per (film)zaal en we verkopen de kaarten geplaceerd, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden tussen bezoekers.
– Wij vragen iedereen in het pand (zowel medewerkers als publiek) een mondkapje te dragen, m.u.z. wanneer je op je stoel in de zaal zit; dan mag je het mondkapje afdoen om van het programma te genieten.
-We verruimen onze openingstijden en zullen onze filmvertoningen en programma’s meer spreiden: tussen de vertoningen ruimen we extra in- en uitlooptijd in.
– We splitsen de publieksstromen: dat betekent dat bezoekers voor ons programma via de hoofdingang (in de Poort) naar binnen kunnen. Volg de looproutes bij binnenkomst en bij het verlaten van de zaal. Onze nooduitgangen worden tijdelijk ingezet als uitgang.
Ons café-restaurant en terras is tot nader bericht van de overheid gesloten. Volgens landelijke richtlijnen is het ook niet mogelijk om drankjes te verkopen om mee de zaal in te nemen. Het is daarom tijdelijk toegestaan een eigen drankje mee te nemen. Na 20.00 uur mag er geen alcohol genuttigd worden in de zalen. We vragen je om hierbij overlast voor andere bezoekers te minimaliseren en je afval in de desbetreffende afvalbakken op te ruimen.
– We hebben diverse hygiënemaatregelen getroffen om bezoekers en medewerkers te beschermen, waaronder verschillende desinfectiepunten, kuchschermen bij de kassa en in het café, mondkapjes en extra schoonmaak van contactpunten zoals deurklinken en knoppen.
De zalen worden goed geventileerd: in elke zaal wordt verse buitenlucht de zaal ingeblazen via de roosters onder de stoelen. Deze verse lucht wordt eerst verwarmd of gekoeld (ligt aan gewenste temperatuur in de zaal) voordat het de zaal wordt ingeblazen. De ‘vuile’ lucht wordt via het systeem bovenin de zaal naar buiten geblazen. Er wordt geen lucht in LUX gecirculeerd of van de ene zaal naar de andere verplaatst. In elke zaal bestaat een systeem dat het co2-gehalte meet (en dus de hoeveelheid mensen in de zaal) en daardoor weet hoeveel verse lucht nodig is.
– Bij binnenkomst vragen we je vrijwillig enkele vragen op papier te beantwoorden en je contactgegevens te noteren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. De gegevens worden 2 weken bewaard en daarna vernietigd.

WAT KAN JIJ DOEN?

Koop je kaarten zoveel mogelijk online: je kunt tot het moment van aanvang van de voorstelling je kaarten kopen via onze website (in de e-mail met je e-tickets nemen we alle corona-maatregelen mee). Dan ben je sowieso verzekerd van een stoel en hoef je niet meer langs de kassa. In verband met maatregelen rondom het coronavirus hoef je uitsluitend je e-tickets te laten zien op je mobiele telefoon (of papier) bij binnenkomst en kunt vervolgens genieten van het programma.
Kom niet te vroeg! We willen je op het hart drukken om op tijd, maar niet eerder dan 15 minuten van tevoren voor aanvang van het programma te komen. In verband met alle maatregelen is het niet mogelijk om in ons café op je gezelschap te wachten.
– Neem plaats op de stoel(en) die op je kaartje of e-ticket staan vermeld. Om de afgesproken 1,5 meter afstand van jou en je medebezoekers te waarborgen is het van belang dat je op deze stoelen plaatsneemt en niet op andere stoelen gaat zitten.
– Kom met maximaal twee personen of met je huishouden.
– Betaal contactloos of met PIN. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen.
– Maak zo min mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.
Ben je ziek of verkouden? We zien je dan graag een andere keer. We hebben ons filmaanbod op online platform Picl weer aangevuld. Geniet ook thuis van de mooiste arthousefilms.
– Verlaat de filmzaal zo snel mogelijk als de film is afgelopen; dan kunnen onze medewerkers ervoor zorgen dat de zaal wordt schoongemaakt.

De algemeen geldende corona-maatregelen blijven uiteraard van kracht. Houd rekening met elkaar. Houd 1,5 meter afstand, desinfecteer je handen bij binnenkomst, nies en hoest in je elleboog en volg de aanwijzingen van onze medewerkers en op je kaartje(s) goed op.

We hanteren de richtlijnen van het RIVM en de NVBF (Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters).

VRAGEN?
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de maatregelen binnen LUX, neem gerust contact met ons op.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

LUX, MAAR DAN THUIS
Kun of wil jij de deur niet uit? Ons filmprogramma kun je ook vanuit huis bekijken via online filmplatform Picl. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Ontdek ons ruime filmaanbod van 60+ titels op picl.nl/lux.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden