sluit
vr 26 nov

Een prettig & veilig bezoek

Vanaf donderdag a.s. dagelijks programma vanaf 9.30 uur!

We blijven overdag geopend met de mooiste films en voorstellingen. Ook blijft een bezoekje aan ons café mogelijk! We doen er alles aan om jullie een veilige en prettige culturele beleving te blijven bieden en blijven jullie graag ontvangen, ook in deze tijden.

 – LUX is dagelijks is geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.
– Vanaf donderdag a.s. is er dagelijks vanaf 9.30 uur programma. Bekijk ons programma via lux-nijmegen.nl/agenda.
– Bij binnenkomst word je gevraagd je coronatoegangsbewijs te laten zien.
– We vragen je in LUX een mondkapje te dragen. Wanneer je op je stoel in de zaal of in het café plaatsneemt, mag je het mondkapje afdoen.
– Door de 1,5 meter maatregel is er een beperkte zaalcapaciteit per (film)zaal.
– Houd 1,5 meter afstand, ook van LUX medewerkers.
– Koop je kaarten zoveel mogelijk online.


UPDATE VR 26 NOV, 20.00 uur – Zojuist zijn er in de persconferentie nieuwe aangescherpte coronamaatregelen aangekondigd. LUX blijft open voor publiek, wel met aanvullende maatregelen voor een prettig & veilig bezoek.

We doen er alles aan om jullie een veilige en prettige culturele beleving te blijven bieden en blijven jullie graag ontvangen, ook in deze tijden!

Hieronder vind je de afspraken waar iedereen die LUX bezoekt rekening mee moet houden, om zo samen een veilig en prettig bezoek mogelijk te maken:
– LUX is vanaf zondag 28 november dagelijks tot 17.00 uur geopend, voor een duur van 3 weken. Alle programma’s op zondag 28 november na 17.00 uur worden geannuleerd of verplaatst. Je kunt op dit moment kaarten kopen voor de programma’s t/m woensdag 1 december a.s. Op dinsdag 30 november komt het programma voor donderdag 2 t/m woensdag 8 deember online en gaat dan in de verkoop. De kaartverkoop voor alle andere programma’s is tijdelijk stop gezet (geen webverkoop); dit geeft ons de tijd om goed en zorgvuldig op de maatregelen te reageren en alle plattegronden aan te passen naar de 1,5 meter capaciteit. We nemen hierover contact op met alle kaartkopers.
– Vanaf zondag 28 november geldt een mondkapjesplicht voor iedereen die zich in het pand beweegt. Wanneer je op je stoel in de zaal of in het café plaatsneemt, mag je het mondkapje afdoen om van het programma of eten/drinken te genieten. Bij het verlaten van je stoel doe je het mondkapje weer op.
– Vanaf zondag 28 november vragen we je om 1,5 meter afstand te houden, van zowel medewerkers als bezoekers.
– Door de 1,5 meter maatregel is er beperkte zaalcapaciteit per (film)zaal en verkopen we de kaarten geplaceerd op de 1,5 meter-capaciteit, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden tussen bezoekers. Ook in Café LUX en op ons terras geldt een beperkte capaciteit.
– Wij vinden dat LUX een plek hoort te zijn die voor iedereen laagdrempelig toegankelijk is en hadden graag gezien dat testen voor toegang voor kunst & cultuur niet zou worden doorgezet. Helaas heeft de landelijke overheid anders beslist en hanteren we, conform landelijke richtlijnen, testen voor toegang voor zowel programma als voor horeca- en verhuuractiviteiten. Bij de ingang word je opgevangen door een gastheer of gastvrouw van LUX en word je gevraagd je coronatoegangsbewijs te laten zien.
Mocht je niet in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs, dan is het mogelijk om de kaarten te retourneren aan de kassa van LUX zolang het programma nog niet heeft plaatsgevonden. In ruil voor de kaarten ontvang je een LUX cadeaubon (de LUX cadeaubon is 3 jaar geldig en te besteden voor ons programma of in ons café).

– Ons café is vanaf zondag 28 november dagelijks geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.
– Onze kassa blijft geopend volgens de openingstijden; tot 15 minuten na aanvang van de laatste voorstelling, en uiterlijk 17.00 uur.

Ons programma vanuit huis

Mocht het voor jou een reden zijn om (al dan niet tijdelijk) niet live bij onze programma’s aanwezig te zijn, dan kun je genieten van ons online filmaanbod via filmplatform Picl of onze livestream-programma’s onder de noemer ‘LUX bij je thuis’. Meer info: lux-nijmegen.nl/thuis.

Wat kan jij doen?

Koop je kaarten zoveel mogelijk online: je kunt tot het moment van aanvang van de voorstelling je kaarten kopen via onze website. Dan ben je verzekerd van een stoel en hoef je niet meer langs de kassa. In verband met maatregelen rondom het coronavirus hoef je uitsluitend je e-tickets te laten zien op je mobiele telefoon (of papier) bij binnenkomst. Ook kun je, aan de ticketzuil in ons café kaarten kopen. Onze kassa is ook weer geopend en telefonisch bereikbaar (bekijk hier onze openingstijden).
– Neem plaats op de stoel(en) die op je kaartje of e-ticket staan vermeld.
– Betaal contactloos of met PIN. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen.
– Maak zo min mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.
– Ben je ziek of verkouden? We zien je dan graag een andere keer. We hebben ons filmaanbod op online platform Picl weer aangevuld. Geniet ook thuis van de mooiste arthousefilms of onze eigen programma’s onder de noemer ‘ LUX bij je thuis’.

We hanteren de richtlijnen van het RIVM en de NVBF (Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters). De algemeen geldende corona-maatregelen blijven uiteraard van kracht. Houd rekening met elkaar. Houd 1,5 meter afstand, desinfecteer je handen bij binnenkomst, nies en hoest in je elleboog en volg de aanwijzingen van onze medewerkers en op je kaartje(s) goed op.

Een donatie doen?

Draag je LUX een warm hart toe en wil je LUX steunen? Dan kun je via betaalplatform WhyDonate een donatie doen. Elke bijdrage – groot of klein – helpt, zodat wij onze missie kunnen blijven voortzetten: mensen inspireren anders te kijken, naar zichzelf en de wereld om ons heen.

Vragen?

Neem dan contact op met onze kassa via [email protected].

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?