sluit
wo 10 feb

Cursus De Grote Regisseurs #6 vindt online plaats

Nu de lockdown nog langer voortduurt, hebben we besloten niet vooruit te blijven schuiven met de Cursus De Grote Regisseurs #6. We bieden al met regelmaat online programma en livestream aan, dus ook de lessen over De Grote Regisseurs #6 zullen online plaatsvinden. Op woensdag 17 februari is de eerste online les over regisseur Don Siegel (Dirty Harry, Escape From Alcatraz). De andere lessen gaan over o.a. Clint Eastwood, Hirokazu Koreeda en John Boorman.

Ook dit seizoen zijn de grote regisseurs onder hoede van Constant Hoogenbosch terug, maar dan online! De lessen bieden een prachtige gelegenheid om kennis te maken met het werk van de toonaangevende regisseurs die de revue passeren. Deze reeks zijn dat regisseurs Don Siegel, Clint Eastwood, Hayao Miyazaki, Hirokazu Koreeda, Nicholas Roeg en John Boorman. Stuk voor stuk regisseurs uit heden en verleden waar een rechtgeaarde filmliefhebber niet om heen kan.

Maar wat maakt deze filmmakers zo groot, zo bijzonder en in sommige gevallen zelfs uniek? Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseurs. Daarnaast gaat hij in op significante persoonlijke achtergronden en neemt hij de stijl en kenmerken van de makers op de korrel. Tot slot bekijkt Hoogenbosch de regisseurs en hun films in samenhang met de tijd en toont hij de invloed die zij uitoefenden op anderen.

ONLINE
Door de verlengde lockdown wordt deze cursus online gegeven. Op de dag van aanvang ontvang je een mailtje met de link om de cursus via Microsoft Teams bij te wonen.

LESOVERZICHT
Woensdag 17 februari – Don Siegel
Woensdag 24 februari – Clint Eastwood
Woensdag 3 maart – Hayao Miyazaki
Woensdag 10 maart – Hirokazu Koreeda
Woensdag 17 maart – Nicolas Roeg
Woensdag 24 maart – John Boorman

CURSUSREEKS DE GROTE REGISSEURS
De lessen van De Grote Regisseurs #6 zijn los te bezoeken of als reeks. Kaarten voor een losse les kosten € 17,50, een passe-partout voor een reeks met zes lessen is € 90,00. Als LUX Vriend en student betaal je voor een losse kaart € 14,50, en voor een passe-partout € 72,00. Kaarten kopen is mogelijk tot een kwartier voor aanvang.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?