sluit
do 28 jul

Cursus première najaar 2022

De cursus première is met goede reden al 30 jaar een groot succes! In deze cursus graaft  filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte van de nieuwste filmtitels.

De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat  wil deze film ons vertellen ? Wat is de achterliggende gedachte van deze scene?  Wat wil de cameravoering of de filmmuziek uitdrukken? Plus links met eerdere films van dezelfde regisseur.

Zowel de typische arthouse-films  als de grotere titels komen aan bod. Vaak zijn dit titels uit het programma van de filmfestivals van Cannes en Venetië.

We mogen rekening houden met titels als:

  • Le Otto Montagne / De Acht Bergen: de verfilming van de bestseller van Paolo Cognetti , over de vriendschap tussen een stadsjongen en een bergbewoner.
  • De winnaar van het festival van Cannes Triangle of Sadness van Ruben Östlund (The Square),  een hilarische en wrange film over de schipbreuk van een cruiseschip met de beau monde
  • Het aangrijpende drama Tori Et Lokita van de Belgische filmmakers Jean-Pierre en Luc Dardenne  , over de sterke band tussen twee kindervluchtelingen, die samen hun weg proberen te vinden in hedendaags België.

De inschrijving verloopt via een inschrijvingsformulier op onze website. Het inschrijfformulier download je via deze link.

Wat kun je deze avonden verwachten?

De avonden bestaan uit een korte inleiding, de filmvertoning en na een korte pauze de nabespreking. De cursus vindt plaats op 7 maandagavonden. Aanvang 19.30 uur, afloop ongeveer 22.30 uur.

Datums:

MA 5 SEP
MA 19 SEP

MA 3 OKT
MA 17 OKT

MA 28 NOV

MA 12 DEC
MA 19 DEC

Prijzen:

Passe partouts (alle lessen en filmvertoningen):

€91,00 voor LUX-vrienden en studenten

€105,00 regulier

€56,00 alleen de lessen (geen filmvertoningen)

Losse kaarten (voor zover verkrijgbaar):

€ 18,00  film + les

€15,00 film + les voor LUX-vrienden en studenten

€8,00- alleen de les (geen filmvertoning)

 

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?