sluit
di 11 aug

Inschrijving Cursus Première najaar 2020 van start

De data van de Cursus Premières voor het komende najaar zijn bekend en je kunt je vanaf nu inschrijven.

Vanaf maandag 7 september kun je tijdens de Cursus Première weer genieten van de mooiste nieuwe films, met interessante inleidingen en nagesprekken van LUX-filmdocent Mark Meuldijk.

CURSUS PREMIÈRE NAJAAR 2020
In deze cursus graaft Mark vol enthousiasme onder de oppervlakte. De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scène? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Wat zijn verbanden met eerdere films van deze regisseur? Zowel de typische arthouse-films als de grotere titels komen aan bod. De komende periode verwachten we (onder voorbehoud) onder andere de nieuwste film van regisseur François Ozon; Été 85. Daarnaast Barn; een indringen meesterwerk over een ongeval op een school in Oslo. En Corpus Christi; een Poolse film over een criminele jongen die zich voordoet als priester. Er komt nog veel meer moois uit!

INSCHRIJVING GESTART
De cursus bestaat uit acht maandagavonden, in de periode van september tot en met december, met een inleiding, de vertoning van een premièrefilm en een nabespreking. De data voor komende cursus zijn 7 en 21 september, 5 en 26 oktober, 9 en 23 november, 7 en 14 december. Aanvang telkens om 19.30 uur.

Om je in te schrijven, vul je volgend formulier in: Inschrijfformulier Cursus Première najaar 2020. Als je dit ingevuld terugmailt naar [email protected] en het cursusgeld overmaakt ben je ingeschreven. Eind augustus krijg je een update over de start van de cursus. De gegevens kunnen ook in een ‘gewoon’ mailtje naar Mark Meuldijk gemaild worden.

PRIJZEN
De reguliere prijs voor de volledige cursus van 8 avonden is € 120,00. LUX Vrienden en studenten betalen hiervoor € 104,00.
Dit jaar is er voor het eerst ook een passe-partout beschikbaar voor alleen de lesdelen van de cursus. Hiervoor geldt een vaste prijs van € 60,00.
Er zullen, indien beschikbaar, ook losse kaarten te krijgen zijn. De prijzen hiervoor zijn: € 18,00 voor de film en de les; Voor LUX-vrienden en studenten is dus € 15,00. Mocht je nou alleen de les willen volgen, dan geldt voor iedereen dezelfde prijs, namelijk € 8,00.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?