sluit
ma 19 apr

Dansfestival Moving Futures dit jaar online + 3 tips

Van donderdag 22 t/m donderdag 29 april vindt het dansfestival Moving Futures plaats, dit jaar met een geheel online programma. Vanuit huis kun je kiezen uit avondvullende voorstellingen, workshops, lezingen en studio-talks met de choreografen.

Tijdens het festival Moving Futures – waar LUX al jaren als partner en festivallocatie aan verbonden is – toont de nieuwste generatie dansmakers hun nieuwe voorstellingen, projecten en performances. Vanuit je eigen huis kun je kiezen uit avondvullende voorstellingen, workshops, lezingen en studio-talks met de choreografen. Bijzonder aan het programma dit jaar is dat je vanuit je eigen omgeving ook zelf mee kan doen aan een aantal programmaonderdelen.

Voor deze editie wordt het festival op de weegschaal van het thema veerkracht gelegd. In de realiteit van de COVID-19 crisis ervaren we dat de fysieke nabijheid van lichamen een onverminderd belangrijk onderdeel is in de drang naar verbinding en solidariteit. In de wetenschap van nu zijn de dansmakers van Moving Futures zonder twijfel niets minder dan de belichaming van de menselijke veerkracht. De toekomst beweegt hen en zij bewegen de toekomst.

Bekijk hier het programma van Moving Futures 2021

3 tips van onze podiumprogrammeur

Onze podiumprogrammeur Valérie tipt 3 programma’s die je absoluut niet mag missen:

  • Ruben Chi – Solitude (te zien op zondag 25 april): een dansmaker die wij al een tijd omarmen. “Onlangs zag ik al een livestream van deze voorstelling, die vond ik erg indrukwekkend. Wel anders dan ik had verwacht. In vergelijking met eerder werk wat ik van hem zag, was dit behoorlijk abstract, dus dat heeft mijn nieuwsgierigheid naar hem nog meer geprikkeld. Ik ben ook benieuwd wat hij in zijn workshop gaat doen, het lijkt me interessant te zien hoe hij te werk gaat.”
  • Judith Clijsters – You and Me Anytime Anywhere (doorlopend programma): “Ik ben erg benieuwd naar het interactieve experiment van Judith Clijsters. Samen aan een voorstelling werken, dat lijkt me dus geweldig! In deze tijd waarin we toch veel alleen moeten doen, samen iets moois maken. You can count me in!”
  • Keren Rosenberg – Punk your spirit (te zien op donderdag 22 april): “Zouden we het allemaal anders doen als we opnieuw konden beginnen? Ik laat me bij deze voorstelling verrassen door de interdisciplinaire, hybride en performatieve ervaring die Keren voor ons bedacht heeft, zowel in het echte leven als in virtuele omgevingen.”

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?