sluit
ma 9 dec

Kaartverkoop Cursus Première 2020 gestart

De data van de Cursus Premières voor het komende seizoen zijn bekend en de kaartverkoop is gestart.

Vanaf maandag 13 januari kun je tijdens de Cursus Première weer genieten van de mooiste nieuwe films, met interessante inleidingen en nagesprekken van LUX-filmdocent Mark Meuldijk.

CURSUS PREMIÈRE
In deze cursus graaft Mark vol enthousiasme onder de oppervlakte. De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scène? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Wat zijn verbanden met eerdere films van deze regisseur?

WINTER 2019/VOORJAAR 2020
Zowel de typische arthouse-films als de grotere titels komen aan bod. De komende periode verwachten we (onder voorbehoud) onder andere de nieuwste film van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda (bekend van Shoplifters): La Vérité, met Juliette Binoche en Cathérine Deneuve. Plus de nazi-komedie Jojo Rabbit, van de Nieuw-Zeelandse Taika Waititi en de nieuwste film van Pablo Larrain (van onder andere Jackie): Ema. En er komt nog veel meer moois uit!

INSCHRIJVING GESTART
De cursus bestaat uit acht maandagavonden, in de periode van januari tot en met april, met een inleiding, de vertoning van een premièrefilm en een nabespreking. De data voor komende cursus zijn 13 en 27 januari, 10 en 17 februari, 2, 16 en 30 maart en 20 april, allen met aanvang om 19.30 uur.
Om je in te schrijven, vul je volgend formulier in: Inschrijfformulier Cursus Première winter 2019-2020. Als je dit ingevuld terug mailt naar [email protected] en het cursusgeld overmaakt ben je ingeschreven. Begin januari krijg je een update over de start van de cursus. De gegevens kunnen ook in een ‘gewoon’ mailtje naar Mark Meuldijk gemaild worden.

PRIJZEN
De reguliere prijs voor de volledige cursus van 8 avonden is €120,00. LUX-vrienden en studenten betalen hiervoor €104,00.
Dit jaar is er voor het eerst ook een passe-partout beschikbaar voor alleen de les delen van de cursus. Hiervoor geldt een vaste prijs van €60,00.
Er zullen, indien beschikbaar, ook losse kaarten te krijgen zijn. De prijzen hiervoor zijn: €18,00 voor de film en de les; Voor LUX-vrienden en studenten is dus €15,00. Mocht je nou alleen de les willen volgen, dan geldt voor iedereen dezelfde prijs, namelijk €8,00.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden