sluit
do 7 dec

DATA CURSUS PREMIÈRE WINTER/VOORJAAR 2018 BEKEND

De data van de Cursus Première voor het komende seizoen zijn bekend!

Vanaf maandag 15 januari kun je tijdens de Cursus Première weer genieten van de mooiste nieuwe films, met interessante inleidingen en nagesprekken van LUX-filmdocent Mark Meuldijk.

Cursus Première
In deze cursus graaft Mark vol enthousiasme onder de oppervlakte. De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen? Wat is de achterliggende gedachte van deze scène? Wat wil deze cameravoering uitdrukken? Wat zijn verbanden met eerdere films van deze regisseur?

Winter/voorjaar 2018
Zowel de typische arthouse-films als de grotere titels komen aan bod. De komende periode verwachten we (onder voorbehoud) enkele spraakmakende titels die op het afgelopen festival van Cannes en Toronto draaiden: You Were Never Really Here van Lynn Ramsaye (de regisseuse van We Need to Talk About Kevin), het imposante Roma-drama A Ciambra, de nieuwste film van Paul Thomas Anderson Phantom Thread, en Beyond Words van Ursula Antoniak (van Nothing Personal).

Tickets
De cursus bestaat uit acht maandagavonden, in de periode van januari tot en met april, met een inleiding, de vertoning van een premièrefilm en een nabespreking. Voor de cursus zijn zowel passe-partouts als losse kaarten te koop. Meer informatie over de datums en kaartverkoop vind je hier.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden