sluit
do 15 sep

De afstudeerfilms van de Filmacademie komen naar Nijmegen!

Keep an Eye! De mooiste werken van de nieuwe generatie Nederlandse filmmakers komen naar Nijmegen, Tijdens Keep an Eye op zaterdag 8 oktober. Inclusief Q&A’s en een masterclass van de jonge regisseurs.

De afstudeerfilms van de filmacademie komen naar Nijmegen, tijdens Keep an Eye. De hele dag staat in het teken van de films van de nieuwste generatie Nederlandse filmmakers. De dag begint met een presentatie van de filmacademie, gevolgd door een masterclass van afstudeerder Niek Silvan, over het maken van een persoonlijke documentaire. Verdeeld in twee blokken maak je kennis met deze jonge filmmakers.

Blok 1: Mijn lichaam, mijn schaamte

Blok 1 bestaat uit de fictie A capella in D mineur en de documentaires De Hemelse Bloem en Swans Reflecting ElephantsAlle drie de films gaan op hun eigen manier over schaamte en over onze moeizame relatie met ons lichaam. Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Mag je trots zijn op je eigen lichaam, ook als het niet voldoet aan het schoonheidsideaal? Na afloop van de filmvertoning is er een Q&A met Niek Silvan, regisseur van Swans Reflecting Elephants. Lees hier meer over blok 1.

Blok 2: Het kind van mijn ouders

Blok 2 bestaat uit drie korte films: de documentaires Louder! So I Can Hear You en Filho en de fictie Joan’s Theme. In alle drie de films speelt de relatie tussen de hoofdpersonages en een van hun ouders een belangrijke rol. We zijn getuige van een soms letterlijke, soms innerlijke reis, waarbij meer vragen naar boven komen dan dat er worden beantwoord. Na afloop van de filmvertoning, is er een Q&A met Kiefer Eijckelhof, regisseur van Joan’s Theme. Lees hier meer over blok 2.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?