sluit
wo 31 okt

De beste documentaires van IDFA in LUX

Op zaterdag 24 november en zondag 25 november 2018 vertonen we de nieuwste documentaires die tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) in (wereld)première gaan. Kies uit de documentaires die wij met IDFA hebben geselecteerd of maak er een filmmarathon van.

Acht films verdeeld over twee dagen; het hele weekend geniet je van het beste van IDFA 2018. Ga van een politiek portret in Rusland naar een avonturenfilm in de VS, van het uitzichtloze bestaan van drie adolescenten, tot de nieuwe toekomst van een jonge vluchteling. De documentaires zijn divers en bieden ieder een ander perspectief op de werkelijkheid.

Hoe ontwikkelde Steve Bannon, ‘the architect of Trumpism’, zich vanuit een ‘hardcore democratische familie’ naar een alt-right-kopstuk? Waarom zou je zonder touwen of beveiliging de grootste verticale rots ter wereld willen beklimmen, wetende dat ieder foutje je leven kan kosten? Wist Poetin in zijn eerste regeringsdagen al dat hij een tirannieke bewindvoerder wilde zijn, Rusland terugbrengend naar Sovjet-achtig nationalisme? Wat is de muzikale erfenis van een van de meest baanbrekende en iconische jazzlabels van de twintigste en eenentwintigste eeuw; Blue Note Records? En hoe hou je je als 6-jarige Macedoniër staande in een kleuterklas in Nederland? De documentaires die we vertonen tijdens IDFA nemen je over de hele wereld mee en bieden antwoorden, of roepen soms nog meer vragen op…

Op 1 november 2018 zal het programma bekend worden en start de kaartverkoop. Houd de website of het Facebook evenement in de gaten voor updates.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden