De kaartverkoop voor Go Short 2024 is gestart

Dit zijn de highlights

tickets

Bekijk het hele programma en bestel je tickets op goshort.nl

Go Short

Van 3 t/m 7 april barst Go Short – International Short Film Festival weer los in Nijmegen.  Tijdens de vijf dagen van het festival heeft het publiek de keuze uit een breed programma, bomvol korte films uit heel Europa.

Van competitieprogramma’s tot Comedy Shorts en van films voor de allerkleinsten tot Late Night programmering, alles komt voorbij. Al op vrijdag 29 maart wordt er afgetrapt met een gratis filmwandeling door de wijk het Waterkwartier.

De aftrap van de zestiende editie: Off The Walls Tijdens deze gratis filmwandeling op 29 maart gaat Go Short op pad door het Waterkwartier, waar gebouwen en muren worden getransformeerd tot filmschermen. De films worden omlijst door bijzondere verhalen van buurtbewoners. Meelopen is gratis en aanmelden kan via de website of hier.

Films die strijden om de Go Short Awards

Go Short selecteerde de beste films in vier categorieën om te strijden om de Go Short Awards: de Europese Competitie, Nederlandse Competitie, New Arrivals Competitie en de Music Video Competitie. Alle competitieprogramma’s zijn te zien in LUX, de hoofdlocatie van het festival. Op zaterdagavond 6 april maken de internationale vakjury’s de winnaars bekend en op zondag 7 april vindt de uitreiking van de publieksprijs plaats. Op zondag zijn tevens alle winnende films nogmaals te zien.

Go Your Own Way

Op zaterdag 6 april heeft Go Short een bijzonder programma: Go Your Own Way. Ga je hierheen, dan heb je zelf de touwtjes in handen en ontdek je de diversiteit van het festival in een dag. Je kunt dan namelijk elk half uur kiezen tussen twee filmzalen en dus tussen twee korte filmblokken. Dus: links of rechts?

Deze editie in focus

Mag je verkleed als Sneeuwwitje naar Disneyland? En wat als je met een smak geld in een doorzichtige tas loopt? Of als je elke dag zomaar een bureau in een groot bedrijf gebruikt? Maker in focus van dit jaar is Pilvi Takala. Takala heeft de verborgen camera tot kunst verheven. Bij Go Short wordt haar werk getoond en geeft ze zelf uitleg. Meer weten? Lees hier het interview met Pilvi.

Het thema in focus dit jaar is Heat Waves. Met dit focusprogramma verkent Go Short de dualiteit van de alsmaar warmer wordende zomers, variërend van bosbranden in Portugal tot eindeloze dagen op het strand in Griekenland. En wat gebeurt er als de ijskappen smelten? Hoe zit het met alle oplaaiende bosbranden? En die warmte is toch ook best lekker? Onderdeel hiervan is de samenwerking met Radboud Reflects. Tijdens dit programma wordt een film vertoond over een jongen die vanuit ethische redenen bosbranden aansteekt. Na de film gaan een ecoloog en een filosoof in gesprek omtrent dit thema met elkaar én de bezoekers.

In het donker op het witte doek

Ook in de latere uurtjes is er veel spannends te ontdekken op het grote doek. Zo kun je heerlijk huiveren bij de Horror Shorts, genieten van duistere verlangens in Erotic Shorts en de gekste animatiefilms kijken bij Weird Animation.

Go Short is er voor iedereen

Voor iedereen met een financiële tegenvaller hebben wij een meevaller. Want soms zit het gewoon even niet mee. Dan loopt het allemaal net iets anders dan je gehoopt had en kleurt je banksaldo  misschien wel rood. Go Short gelooft dat het juist dan belangrijk is om even uit je bubbel te kunnen stappen en je te verwonderen over een wereld aan verhalen. Daarom biedt Go Short van 3 t/m 7 april iedereen die vindt wel een ‘MEEVALLERTJE’ te kunnen gebruiken een gratis kaartje aan voor een filmblok naar keuze. Meer weten over de voorwaarden? Zie dan de ticketinfo op de website van Go Short.

Het volledige programma bekijken en jouw tickets bemachtigen?

Dat doe je via www.goshort.nl

Uitgelicht door LUX

Nieuw VR programma van start in mei

Junior specials in de meivakantie

Statement

De kaartverkoop voor Go Short 2024 is gestart – dit zijn de highlights

LUX sluit zich aan bij de podiumkunsten actie voor de kinderen van Gaza

Nijmegenaren gezocht voor het kweken van een kunstobject uit GFT