sluit
di 5 nov

De mooiste documentaires van IDFA 2019

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december vieren we het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) door in één weekend elf bijzondere IDFA-documentaires te vertonen.

Ga van een aangrijpend verhaal van de oorlog in Syrië naar een kijkje in het leven van Toni Morrison, en van een poëtisch portret van politiek en natuur in Chili naar het levensverhaal van een mijnwerker. Het programma staat online en de kaartverkoop is gestart.

DIVERS AANBOD
Van de honderden films die tijdens IDFA 2019 in (wereld)première gaan, heeft onze programmeur een selectie gemaakt van de mooiste, verrassendste en meest bijzondere documentaires. LUX probeert daarmee een divers aanbod te tonen van over de hele wereld, waarbij verschillende culturen en perspectieven aan bod komen. Films die je blik verruimen, zoals Erde en Push, waar na afloop debatten op volgen in samenwerking met Radboud Reflects. Ook vertoont LUX in samenwerking met IndoFILMCafé de documentaire Ze noemen me Baboe, over het boeiende levensverhaal van een Javaans kindermeisje in de jaren ’40, inclusief Q&A met regisseur Sandra Beerends. Daarnaast draaien er nog acht andere topdocumentaires, waaronder Daniel Rohers film over de legendarische groep The Band.

PROGRAMMA
Zaterdag 30 november
12.00 uur – La Cordillera de los suenos
14.00 uur – Collective
14.00 uur – Andrey Tarkovsky: A Cinema Prayer
16.30 uur – The Cave
18.45 uur – Push + debat i.s.m. Radboud Reflects
22.00 uur – Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band

Zondag 1 december
11.00 uur – Toni Morisson: The Pieces I Am
13.30 uur – For Sama
15:45 uur – Erde + debat i.s.m. Radboud Reflects
17.15 uur – Marianne & Leonard: Words of Love
19.30 uur – Ze noemen me Baboe + Q&A met de regisseur i.s.m. IndoFILMCafé

OVER IDFA
Het International Documentary Filmfestival Amsterdam is het grootste documentaire filmfestival ter wereld en vindt dit jaar plaats van woensdag 20 november tot en met zondag 1 december. Het festival biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. IDFA biedt een alternatief voor massavermaak en eenvormigheid en laat zien dat een steeds groter publiek op zoek is naar een hoogwaardige vorm van verdieping en reflectie. LUX voelt zich, als grootste arthouse van Nederland, verbonden met IDFA en ondersteunt hen door ieder jaar een selectie documentaires te vertonen.

Bestel kaarten

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden