sluit
wo 26 okt

De nieuwste documentaires van IDFA 2022

Op zondag 27 november toveren we twee van onze zalen om tot de locatie van echte voor voor voorpremières! Deze middag zijn zes van de nieuwste documentaires van International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) te zien! Bekijk als een van de eerste deze spraakmakende documentaires en laat je verbazen over de verhalen, beelden en presentaties in deze films.

Op het programma:

Merkel – Vier Amerikaanse presidenten, een omvangrijke vluchtelingencrisis en een problematische verhouding tussen Duitsland en Rusland: Angela Merkel hield zich constant staande op het wereldtoneel, als een van de langstzittende bondskanseliers ooit. Merkel blikt terug op haar werk én op de jonge jaren die haar vormden.

All That BreathesAll that Breathes van de Indische filmmaker Shaunuk Sen is een wonderschone en diep empathische natuurfilm over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Met veel wijsheid en humor tonen ze hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is.

Geographies of Solitude Zoe Lucas woont al ruim veertig jaar op Sable Island, een stukje land van ruim dertig kilometer lang en anderhalve kilometer breed in de Atlantische Oceaan, in de buurt van Nova Scotia. Met Geographies of Solitude volgt filmmaker Jacquelyn Mills haar dagelijkse wandelingen over het eiland, en legt die vast op 16mm-film.

My Imaginary Country – In My Imaginary Country (Mi país imaginario) documenteert Patricio Guzmán de demonstraties in Santiago, Chili van oktober 2019.  De mensenmassa roept om meer democratie, een rechtvaardiger samenleving, verbetering van onderwijs en gezondheidszorg, en een nieuwe grondwet.

Look What You Made Me Do – De documentaire toont drie vrouwen die een gewelddadige relatie overleefden – door zelf moordenaar te worden. Regisseur Coco Schrijber houdt zich verre van sensationalisme en plaatst de verhalen van deze vrouwen in een groter perspectief.

All the Beauty and the Bloodshed – De activist Nan Goldin en de kunstenaar Nan Goldin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in deze openhartige documentaire over de baanbrekende Amerikaanse fotografe. Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizenfour) won met All the Beauty and the Bloodshed de Gouden Leeuw voor beste film op het Venetië filmfestival 2022.

IDFA openingsfilm te zien op woensdag 9 november

Op woensdag 9 november is de IDFA openingsfilm All You See al te zien in onze zaal. In deze documentaire heeft regisseur Niki Padidar pijnlijke en humoristische gesprekken met drie personen. De hoofdpersonages in deze film komen terecht in een nieuwe wereld waar plotseling alles vreemd lijkt. In hun nieuwe leven in Nederland roepen ze op dagelijkse basis ongewild reacties op.

Online IDFA films vanaf 10 november

Van 10 t/m 20 november zijn er meerdere film van IDFA van het Best of the Fest of Masters programma online te zien in onze virtuele zaal. Houdt onze website in de gaten voor meer informatie.

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?