sluit
ma 27 jan

De Staat on the Big Screen komt naar Nijmegen!

Op dinsdag 10 maart zie je bij ons De Staat achter de schermen! Tijdens De Staat on the Big Screen tonen we hun meest iconische muziekvideo’s, gepresenteerd door Eric Corton, met als gasten o.a. de regisseurs Ruben van Leer, Koen Mortier, Barry Annesen en Max Porcelijn. De kaartverkoop start dinsdag 28 januari om 15.00 uur via onze website.

De Staat staat bekend om hun opvallende muziekvideo’s; de wereldberoemde video voor Witch Doctor (2015), gemaakt door Floris Kaayk en SMACK (Ton Meijdam & Thom Snels), is op YouTube 5.2 miljoen keer bekeken en kreeg van VPRO’s 3voor12 de onderscheiding voor de beste Nederlandse videoclip ooit. De video heeft een aantal prijzen in de wacht gesleept, waaronder een onderscheiding op het Playgrounds Festival, het Parijse International Music Video Festival, een Edison voor beste muziekvideo en een prijs voor beste animatie op de UK Music Video Awards. De clip voor de eerste single van het album Bubble Gum, KITTY KITTY (2018), geregisseerd door Wouter Stoter, werd in 2019 uitgeroepen tot Beste Rock Video International op de UK Music Video Awards. Tie Me Down (2019), geregisseerd door Ruben van Leer en waarin Torre Florim een uitgekiende choreografie danst met gastvocalist Luwten, won de prijs voor beste muziekvideo op het South Film and Arts Academy Festival en was finalist op het Short to the Point festival in Roemenië.

De band neemt je tijdens De Staat on the Big Screen mee in het maakproces van hun eigenzinnige muziekvideo’s. Regisseurs, filmmakers en de band zelf zijn aanwezig om te praten over de samenwerking met De Staat en over hoe het eindresultaat tot stand is gekomen. Eric Corton is de gastheer die avond en zal zowel bandleden, waaronder frontman Torre Florim en de filmmakers, interviewen.

De Nederlandse alternatieve rockband De Staat is al aan de weg aan het timmeren vanaf 2009, met als één van de hoogtepunten hun optreden op Lowlands in 2019. Zij werden gevraagd om The Prodigyte vervangen als headliner, wat de Nijmeegse band met verve gedaan heeft. In 2017 heeft De Staat het voorprogramma verzorgd van The Rolling Stones in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. Het jaar ervoor, in 2016, deden ze 21 shows als voorprogramma van Muse.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden