sluit
do 15 okt

De waarde van kunst & cultuur

“In deze tijd wordt een groot beroep gedaan op de flexibiliteit van iedereen. Telkens worden de kaders weer opnieuw bepaald, zijn er weer nieuwe uitgangspunten en moeten we ons daar weer op aanpassen. Zowel het virus als de maatregelen hebben een grote impact op onze samenleving, privé en zakelijk.

Zo ook op LUX.
We hebben gisteravond met pijn in ons hart de horeca moeten sluiten, zowel het café als het restaurant gedeelte. Daarmee hebben we een stuk ontmoeting en zeker ook een stuk beleving voor even in koelkast moeten stoppen. Maar we hebben er het volste vertrouwen in dat we straks weer vol enthousiasme open kunnen gaan.

Een groot deel van ons programma-aanbod kunnen en willen we door laten gaan. Wat in de afgelopen maanden steeds zichtbaarder voor iedereen is geworden is de belangrijke rol die kunst en cultuur vervullen in deze tijd, een lichtpunt voor velen, een houvast, een afleiding, een inspirator, een oplossing.
Het weg kunnen zakken in andere verhalen, die je inspireren en aan het denken zetten, die je in beweging brengen.
Daarbij maken we telkens de afweging wat wel of niet kan en past in deze tijd. Sommige programma’s worden online aangeboden, sommige programma’s in een aangepaste vorm, een aantal programma’s zullen we moeten cancelen.
En we staan op zaterdag 31 oktober stil bij ons 20-jarig bestaan, in een afgeslankte vorm. Een terugblik en een vooruitblik, we staan stil bij onze bubble en dagen iedereen uit om uit je eigen bubble te komen.

Dus ook in de komende weken blijft het mogelijk om in andere werelden te stappen door middel van ons prachtige aanbod op het grote doek, op het podium en online.”

Pien Houthoff
Directeur-bestuurder LUX

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?