Deel 2 van het eerste vaste VR-programma ooit

Vanaf woensdag 22 maart starten we met het tweede deel van het eerste vaste VR-programma ooit. Tijdens dit tweede seizoen ontdek je de schoonheid van het universum, reis je door persoonlijke herinneringen en ervaar je betoverende visuals. Drie maanden lang beleef via Virtual Reality in de zaal en in ons café spectaculaire verhalen die je verbeelding te boven gaan.  

Onder de noemer NU:Reality ging in december het programma van start met de titel Journeys Beyond Belief, vanaf maart beleef je de films van het nieuwe programma, Inner Journey. Voor het eerst krijgt Virtual Reality een vaste plek in de programmering van drie Nederlandse filmtheaters, LUX Nijmegen, Lantarenvenster Rotterdam en Schuur Haarlem. 

De kaartverkoop van de VR filmervaringen van Inner Journey start binnenkort op onze website.

Films in 360-graden cinema

Passenger: Deze 360-graden stop-motion animatie speelt zich af in een taxi waar je bent ingestapt kort na verhuizing naar een nieuw land. De taxichauffeur is zelf een migrant in Australië en samen verkennen jullie de nieuwe omgeving, terwijl hij beetje bij beetje zijn eigen verhaal onthult. Passenger is een ervaring over opnieuw beginnen en staat stil bij de geografische en visuele ontwrichting die ontstaat als je op een onbekende plek aankomt.

Ferenj: In deze afrosurrealistische, autobiografische VR-ervaring reis je onder begeleiding van nostalgische Ethiopische tezeta-muziek door de persoonlijke herinneringen aan zowel Cleveland als Addis Abeba van de Ethiopisch-Amerikaanse regisseur Ainslee Robson. Wat betekent het om een multi-etnische identiteit te hebben? En waar is thuis?

Conscious Existence: De meest kostbare prestatie van ieders leven, een bewuste geest, kan je elk moment ervaren. Een geest die het mogelijk maakt om de grenzeloze schoonheid van het universum te voelen en ondergaan – een bron van oneindige inspiratie die voedend is voor onze innerlijke wereld. Conscious Existence is een lineaire, stereoscopische 360 VR-ervaring in de vorm van een korte film en gaat over het herontdekken van de eenvoudige vreugde in het leven.

Meer info en kaarten voor ons 360-graden programma.

Film in VR Interactive

Goliath: Playing with Reality: Deze ‘mind-bending’, prijswinnende animatie Goliath is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over schizofrenie en de kracht van de hechte gaming-gemeenschap. Het karakter Echo (met de stem van actrice Tilda Swinton) leidt je door de vele werelden van Goliath, een man die jarenlang in psychiatrische instellingen verbleef en verbinding vond in computergames.

The Book of Distance: In 1935 verliet Yonezo Okita zijn thuis in Japan om een nieuw leven in Canada te beginnen. De Tweede Wereldoorlog en institutioneel racisme veranderden alles: ineens was hij de vijand. In het prijswinnende The Book of Distance leidt Yonezo’s kleinzoon ons op een interactieve pelgrimstocht door het tumultueuze, emotionele leven van zijn opa en probeert zo te herstellen wat ooit verloren is gegaan.

Meer info en kaarten voor een van de VR Interactive programma’s.

Virtual Reality 

Virtual Reality (VR) is een techniek waarmee een virtuele wereld wordt gecreëerd. Door het gebruik van een VR-headset worden de zintuigen geprikkeld en beland je in een driedimensionaal landschap. Reis naar een spannende bestemming waar je normaal gesproken niet zomaar terecht zou komen of beland in een mysterieuze fictieve fantasiewereld. 

Nu:Reality wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Europa Cinemas, Cultuur­loket DigitAll en IDFA DocLab. Nu:Reality is een initiatief van Cassette in samenwerking met Diversion Cinema. 

Deel 1 – Journeys Beyond Belief

Op 22 december ging het eerste deel van het VR programma van start. Met het thema ‘Journeys Beyond Belief’ ontdekte je de top van de Mount Everest, dook je naar de diepste punten van de oceaan en liep je tussen dinosauriërs. Lees hier meer.

Programma Vierdaagsefeesten in LUX

Vanaf augustus - nieuw VR-programma Trailblazing Taiwan

Zomerstrippenkaart, drie keer naar de film met korting!

Zomeropeningstijden Café LUX

Zomeropeningstijden kassa

Silent Disco tijdens Vierdaagsefeesten