sluit
di 3 jan

Met Dennis Gaens naar de film met Amongst Friends

Maandag 16 januari organiseren we voor het eerst de filmpreviewavond Amongst Friends. Elke editie neemt een bekende Nijmegenaar je mee naar de film. Tijdens de eerste avond is schrijver, radiomaker en docent Dennis Gaens je nieuwe filmvriend. De avond wordt gepresenteerd door nachtburgemeester Angela Verkuijlen.

Amongst Friends is je nieuwe vriendengroep met wie je maandelijks een nog nooit eerder in Nederland vertoonde film gaat kijken. Bekijk een speciale preview en laat je meenemen door een Nijmeegse bekende vriend. Welke film vertoond wordt blijft geheim, maar op het Facebookevenement worden hints geplaatst. Amongst Friends wordt afwisselend gepresenteerd door filmkenner Ruud Vos en nachtburgemeester Angela Verkuijlen.

Dennis Gaens

Op 16 januari is Nijmegenaar Dennis Gaens (1982) te gast. Dennis Gaens schrijft, maakt zines, podcasts en geeft les. Hij is uitgever en redacteur bij Literair Productiehuis Wintertuin en geeft les aan ArtEZ en de Rockacademie. In 2011 en 2012 was hij stadsdichter van Nijmegen. Tijdens Amongst Friends zal hij een gedicht voordragen en met Angela Verkuijlen zorgen voor een avond die je niet wilt missen.

Landelijke filmavonden Amongst Friends

In 2009 begonnen Hein van Joolen en Nalden hun eigen sneak preview-avond, voor en door film-liefhebbers in Het Ketelhuis in Amsterdam. Sindsdien is Amongst Friends elke derde maandag van de maand daar vaste prik. Inmiddels zijn deze filmavonden in Filmhuis Den Haag, Louis Hartlooper Complex Utrecht, Trianon Leiden, KINO Rotterdam en nu ook bij ons.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden