sluit
do 7 mei

(Online) tips voor Moederdag!

Komende zondag is het weer Moederdag. Dit jaar helaas geen Moederdag FilmOntbijt bij ons, maar dat betekent niet dat je haar niet kunt verwennen. Kijk samen een (Picl-)film of geef er een cadeau! Picl is een online platform vol met arthouse films. Op ons kanaal staan ruim 60 films. Natuurlijk hebben wij ook een aantal Moederdag filmtips voor je op een rijtje gezet.

Onze filmprogrammeur Linda tipt vijf films, die als algemene deler hebben dat ze om sterke en levenslustige vrouwen gaan. Ideaal voor Moederdag! Kijk deze films op ons Picl-kanaal.

WOMAN
Voor deze film werden maar liefst 2.000 vrouwen uit 50 landen geïnterviewd. Van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Het leverde een intiem ene divers portret op over vrouwelijkheid. Wat betekent het om vrouw te zijn op deze aardbol? Kijk hier Woman.

MI VIDA
De 63-jarige Lou (Loes Luca) koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Als Lou’s lerares Andrea haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen? Kijk hier Mi Vida.

VARDA PAR AGNES
Een terugblik op het leven van de grootmoeder van de Franse film: Agnès Varda. Agnès Varda, een van Frankrijks origineelste filmmakers en grootmoeder van de Nouvelle Vague-filmbeweging, overleed op 29 maart 2019 op 90-jarige leeftijd. Kijk hier Varda Par Agnes.

THE WIFE
Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt. Joan heeft veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe. Joan heeft echter haar breekpunt bereikt. Kijk hier The Wife.

GLORIA BELL
Gloria (Julianne Moore) is 58 maar voelt zich nog elke dag een prille dertiger op zoek naar de liefde van haar leven. De zoektocht naar liefde brengt Gloria van club naar club, na jarenlang alleen te zijn geweest. Maar is het wel zo makkelijk om een nieuwe liefde toe te laten? Kijk hier Gloria Bell.

FEELGOOD PROGRAMMA
Neem ook een kijkje op de feelgood-filmpagina van Picl. Daar vind je nog acht films waar je gegarandeerd vrolijk van wordt!

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden