sluit
do 16 jan

Film gebaseerd op ‘het fatale scooterongeluk’ te zien in LUX

Deze maand is het precies tien jaar geleden dat LUX-medewerker Mario van de Geijn omkwam bij ‘het fatale scooterongeluk’. Regisseur en oud LUX-medewerker Christian van Duuren baseerde de korte film Close Distance op deze gebeurtenis. Als eerbetoon aan Mario van de Geijn organiseren we tussen donderdag 16 en woensdag 22 januari zes gratis vertoningen van Close Distance.

OVER DE FILM
Vijf jaar na de dood van Gerards geliefde Mario moeten de verantwoordelijken nog terechtstaan. Tijdens een politiereconstructie beseft Gerard dat vergeving noodzakelijk is voor het loslaten van zijn verdriet. Voor de politie is de nachtelijke reconstructie van het dodelijk verkeersongeval van toen gewoon een klus die geklaard moet worden: “we gaan vannacht stappen zetten”. Maar welke stappen moet Gerard zetten? Hij is degene die destijds zijn geliefde verloor. Nu hij ziet hoe alles weer in scène wordt gezet, komen de herinneringen terug. Zal een veroordeling van de schuldigen helpen zijn verdriet te verwerken, of is er iets anders nodig?

‘HET FATALE SCOOTERONGELUK’
Op 15 januari 2010 rijden twee mannen op een gestolen scooter in hun vlucht voor de politie een man op een zebrapad dood. De twee verdachten geven elkaar de schuld, terwijl maar een van hen reed. Kun je iemand vervolgen als je niet weet wie de bestuurder was? Een lange juridische strijd van acht jaar volgde.

KAARTEN VOOR DE GRATIS VERTONING
De film is gratis toegankelijk, maar bezoekers dienen wel een kaartje te reserveren bij de kassa of online. De film is te zien van donderdag 16 t/m woensdag 22 januari, met uitzondering van zondag 19 januari.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden