sluit
ma 14 jun

Filmzomerspecial: Previously Unreleased

Van donderdag 17 juni t/m maandag 23 augustus vertonen we de specialreeks ‘Previously Unreleased’, een serie prachtige filmtitels die wel te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar de Nederlandse bioscopen nooit bereikten.

Iedere zomer organiseert filminstituut Eye de specialreeks ‘Previously Unreleased’, met filmtitels die de Nederlandse bioscopen ten onrechte nooit bereikten. Ook dit jaar halen zij vanaf donderdag 17 juni een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar de Nederlandse filmtheaterschermen.

PREVIOUSLY UNRELEASED

First Cow – vertoningen van donderdag 17 t/m woensdag 30 juni, wisselende tijdstippen
Een subtiel verhaal over vriendschap en ondernemerschap. Met First Cow laat regisseur Kelly Reichardt op bedachtzame en verfrissende wijze zien hoe divers een western-verhaal eruit kan zien.

Flowers of Shanghai – vrijdag 25 en maandag 28 juni
Hou Hsiao-hsien tekende in 1998 het innerlijke leven van vijf prostituees in Shanghai rond 1880 in schitterend gefilmde beelden, nu in volle gerestaureerde glorie te zien. Een stijlvolle studie van een beroepsgroep, met ster Tony Leung als bordeelbezoekende hoge ambtenaar.

Sin Señas Particulares – maandag 5 juli, 19.00 uur
Door een ontmoeting met een andere moeder beseft Magdalena dat ze niet verder kan leven zonder het lot van haar zoon te kennen.

Once In Trubchevsk – maandag 12 juli, 19.00 uur
Regisseur Larisa Sadilova tekent een gevoelig portret van de liefde tussen twee doodgewone Russen die moeten kiezen tussen hun emoties en huwelijkse verplichtingen.

Give Me Liberty – maandag 19 juli, 19.00 uur
Een charmante, komische kijk op gewone mensen, met sterk, geïmproviseerd spel van de niet-professionele acteurs.

To The Moon – maandag 26 juli, 19.00 uur
To the Moon volgt de cyclus van één volledige maanfase. Het resultaat is een collage van liefdesverhalen, liederen van verlangen, mythen, dromen en nachtmerries.

Cowboys – maandag 2 augustus, 19.00 uur
Anna Kerrigan moderniseert clichés van het ruige westerngenre in een tedere vertelling rond een transgender-kind op de vlucht.

La Virgen de Agosto – maandag 9 augustus, 19.00 uur
Regisseur Jonás Trueba (1981) brengt een ode aan zijn geboortestad Madrid via de persoonlijke zoektocht van een jonge vrouw.

I Never Cry – maandag 16 augustus, 19.00 uur
Een ontroerend drama over de exodus van Poolse arbeidskrachten naar andere landen van de EU, waardoor tienduizenden Poolse kinderen grotendeels opgroeien zonder hun ouder(s) om zich heen.

Rizi – maandag 23 augustus, 19.00 uur
Over een oudere en een jongere man die samen een nacht doorbrengen in een hotelkamer. Hun eenzaamheid lijkt even verdreven.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?