sluit
wo 1 mei

Ganz: How I Lost My Beetle + nagesprek regisseur

Vanaf donderdag 2 mei is de documentaire Ganz: How I Lost My Beetle bij ons te zien. De Nijmeegse regisseur Suzanne Raes vertelt met haar nieuwe film het waargebeurde verhaal van Josef Ganz, de Joodse ingenieur achter de Volkswagen Kever. Op zondag 5 mei zal Raes bij de vertoning aanwezig zijn voor een nagesprek.

GANZ: HOW I LOST MY BEETLE
De documentaire Ganz: How I Lost My Beetle vertelt het verhaal van Josef Ganz, de Joodse ingenieur achter de Volkswagen Kever. Zijn doel was om een kleine, goedkope auto te creëren voor de gemiddelde man. In dit doel vond Ganz een onverwachte medestander; Adolf Hitler. Maar toen Hitlers macht groeide, moest Ganz vluchten voor zijn leven. Intussen ging de Volkswagen Kever, gebaseerd op het ontwerp van Ganz, de geschiedenisboeken in als één van de meest populaire en succesvolle auto’s ooit – zonder een woord over de uitvinder. Nu is het tijd om het verloren erfgoed van Ganz in ere te herstellen.

SUZANNE RAES
Op zondag 5 mei zal de uit Nijmegen afkomstige regisseur Suzanne Raes aanwezig zijn bij de vertoning van de film. Aansluitend aan de filmvertoning zal met haar een nagesprek worden verzorgd.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden