sluit
wo 27 jan

Gezocht: foto’s van jouw thuiswerkplek

Je logeerbed inklappen om ruimte te maken voor je thuiskantoor of zoomen vanaf het aanrechtblad… De eisen die we stellen aan onze binnenruimte zijn sterk veranderd nu we massaal thuiswerken. Zoek je inspiratie bij het indelen van je woning, of voel je je al lang senang in jouw zelfgebouwde huiskantoor? Dan zijn we op zoek naar jou!

Op dinsdag 9 februari maken we samen met Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) het programma De ideale woning. Tijdens dit programma is o.a. interieurarchitect Odette Ex (Ex Interiors) te gast en en zij laat aan de hand van de meest bijzondere inzendingen zien wat er beter kan of wat inspirerend is voor anderen. We zijn dus op zoek naar inspirerende (en mislukte) oplossingen om van je woning een werkplek te maken!

Wil je meedoen? Stuur uiterlijk 5 februari een foto, vlog, tekening of ander bewijsmateriaal van je lockdown-oplossing op naar [email protected]. Vermeld er meteen even bij wat je geslaagd of minder geslaagd vindt. Wie weet wordt jouw inzending wel als voorbeeld gebruikt in dit online programma!

OVER HET PROGRAMMA DE IDEALE WONING

Hoe transformeer je je eigen woningplattegrond tot je ideale (thuiswerk)woning? En hoe kunnen we Nijmeegs nieuwbouw zo ontwerpen dat het kan meebewegen met de levensstijl en omstandigheden van bewoners? Met twee experts stellen ACN en LUX tijdens onze livestream De ideale woning het flexibele interieur en het Open Bouwen centraal.

Interieurarchitect Odette Ex (Ex Interiors) vertelt hoe een goede, duurzame werkplek eruit ziet en wat een haalbaar ideaal is voor de gemiddelde thuiswerker. Ex won onlangs met haar FL’EX-BOX de ontwerpprijsvraag De werkplek van de toekomst. De coronacrisis zette haar aan het denken en ze kwam met deze Community-based Office-Box tot een geheel nieuwe definitie van ‘de werkplek’.

Architect Olaf Gipser (Olaf Gipser Architects) laat zien wat Open Bouwen betekent: een methode waarbij muren en installaties niet in beton zijn gegoten, maar kunnen worden verplaatst en aangepast. Daardoor is de woning naar eigen wens in te delen. Het laat de ruimtes tussen de muren en de functies die we daaraan toekennen open. Welke open bouwconcepten zijn bewezen goed en hoe zorgen deze ervoor dat je woning mee kan groeien met veranderende woonomstandigheden?

Aan het begin van het programma luiden we met dansgezelschap 2DEFORM het nieuwe jaarthema TUSSENRUIMTE van ACN in. Op pulserende beats laat 2DEFORM zien hoe wij, als elkaar ontwijkende individuen, uiteindelijk van elkaar vervreemden of zelfs oplossen in het niets…

Het programma De ideale woning van ACN & LUX is op dinsdag 9 februari om 16.00 uur en 19.00 uur (herhaling) gratis te bekijken.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?