sluit
di 15 mrt

Kaartverkoop Go Short gestart!

Op 1 april gaat de 14e editie van Go Short van start en staat Nijmegen weer in het teken van korte film! Na twee online edities kunnen we niet wachten om van 1 t/m 10 april onze te delen met filmliefhebbers en professionals uit binnen- en buitenland. De digitale zaal blijft zelfs t/m 20 april open. De kaartverkoop is gestart!

Competitie

Uit meer dan 2000 inzendingen selecteerden Go Short de 90 beste films van Europa. Deze korte films zijn te bekijken in drie competities: de Europese Competitie, de Nederlandse Competitie en de Studenten Competitie. In de Music Video Competition zie je de beste videoclips van het afgelopen jaar op groot scherm. Laat je verrassen door de grootste ideeën van nieuw en terugkerend talent en bekijk de shorts in het bijzijn van hun makers. Op zaterdagavond 9 april worden de Go Short Awards uitgereikt. Wie gaan er naar huis met de felbegeerde Go Short Awards? Op zondag 10 april zie je de winnaars in de blokken Jury Winners, en alle publieksfavorieten zijn verzameld in de Audience Favorites.

Focus

Dit jaar vertoont Go Short maar liefst vier uitgebreide focusprogramma’s. In Focus on Germany maak je kennis met een land dat een monumentale rol heeft binnen de filmgeschiedenis. Out of Office is een programma rondom werk, dat dieper ingaat op de veranderde dynamiek tussen ons werkende leven en het idee van thuis. In het focusprogramma Female Filmmakers to Follow, worden drie vrouwelijke filmmakers van eigen bodem gepresenteerd. Het programma Focus on Total Refusal gaat dieper in op het werk van guerillacollectief Total Refusal – dit jaar artist in residence tijdens het festival.

Current Issues

Onder de naam Current Issues gaat Go Short dieper in op actuele thema’s. Zo wordt dit jaar het programma Children of the Moon vertoond, met werk van queer- en trans-filmmakers van kleur van Latijns-Amerikaanse afkomst. In twee andere programma’s zet Go Short spotlights op het actuele thema mentale gezondheid, en zoomen we in op de woningcrisis met een filmprogramma over kraken.

Late Night

Ook in de latere uurtjes is er veel moois te vinden op het grote doek. Zo kun je heerlijk huiveren bij horrorblok Blood Runs Cold, genieten van duistere verlangens in Desire After Dark en knetteren de gekste animatiefilms van het scherm tijdens Wild Animation. Ben je hongerig naar feest? Bezoek dan zeker het blok This is the rhythm of my life.

Four Perspectives

Four Perspectives is een programma dat door de programmeurs van vier verschillende festivals is samengesteld, namelijk Go Short, International Short Film Festival Oberhausen, Vienna Shorts en Short Waves Festival. De vier filmprogramma’s zijn te bekijken tijdens Go Short, en op het online platform THIS IS SHORT.

Events

Ga mee op gratis filmwandeling door Nijmegen met A Wall is a Screen, bezoek de expositie van artists-in-residence Total Refusal of schuif aan bij het Cinema Concert – voor een onvergetelijke ervaring met een live gemaakte soundtrack bij korte films.

Go Shorty! & Jongerenprogramma

Ook voor de jongste kijkers heeft Go Short veel moois in petto. Zo zijn er de Go Shorty! programma’s voor de hele familie (vanaf 4+) en verschillende schoolvoorstellingen.

Talent

Jonge filmmakers zitten tjokvol ambitie en grootse ideeën. Go Short geeft dit talent de kans om zich te laten zien op een internationaal filmfestival. In het kader van talentontwikkeling is de Gelderland Film Pitch opgestart, waar jonge makers uit de regio de kans krijgen om een korte film te realiseren. Meer werk van regionaal talent is te zien in Homegrown, en bij Go Ahead zijn de beste films van studenten aan Nederlandse filmopleidingen te zien.

Extra

Ontdek de persoonlijke favorieten van Go Short in het blok Kill Your Darlings, bekijk alle winnaars en genomineerden bij Oscar Shorts en lach je rot bij Comedy Shorts.

Voor het volledige programma & kaartverkoop kun je terecht op goshort.nl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?