sluit
di 26 feb

Gratis film- & animatieworkshops

De zon schijnt, de vogels fluiten, het voorjaar staat voor de deur! Tijdens de voorjaarsvakantie, op donderdag 7 en vrijdag 8 maart, kun je bij ons allerlei leuke workshops volgen. De workshops zijn op vertoon van een filmkaartje voor een juniorfilm gratis toegankelijk, en zullen plaatsvinden in Studio LUX van 11.00 t/m 15.00 uur. Kom voor óf na de film langs en maak je eigen animatiekarakter, acteer in je eigen film of teken de mooiste filmposter.

ONTWERP JE EIGEN ANIMATIEKARAKTER
Ontwerp en creëer je eigen animatiekarakter. Met behulp van een template kun je losse onderdelen aan elkaar bevestigen en je karakter kleren, haren en schoenen geven. Vervolgens laat je je karakter de meest stoere avonturen beleven in jouw eigen StopMotion film.

ACTEER VOOR EEN GREEN SCREEN
Wil je liever zelf acteren? Dat kan! Kies een mooie of stoere achtergrond voor het Green Screen en laat de camera maar draaien. Presenteer bijvoorbeeld zelf de Oscars, vecht met lichtzwaarden op de maan of beleef talloze avonturen onder water.

KNUTSEL EROP LOS
Heb je zin om te knutselen en te kleuren? Ontwerp een eigen filmposter, teken je mooiste filmkarakter of knutsel een flipboekje.

JUNIORFILMS TIJDENS DE VAKANTIE
Tijdens de vakantie draaien drie juniorfilms die je kunt bezoeken. Corgi gaat over het lievelingetje van de Britse koningin, Corgi Rex, die door andere jaloerse Corgi’s het paleis uit wordt gejaagd en doldwaze avonturen beleeft in zijn tocht terug naar het paleis. In Maya: De honingspelen zetten Maya, haar vriendje Willy en een hele boel nieuwe insectenvriendjes alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Grote beer Ernest en kleine weesmuis Celestine trotseren weer en wind en beleven winterse avonturen in de voorbereiding van de winterslaap van grote beer Ernest in Ernest & Celestine Winterpret.

Let op: op maandag 4 maart zal het filmprogramma voor de week van de voorjaarsvakantie worden gepubliceerd, vanaf dan kun je pas kaartjes kopen voor de film.
Deze activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden