sluit
wo 6 apr

Harry Potter Experience op maandag 18 april

Laat je betoveren tijdens de enige echte Harry Potter Experience! Op maandag 18 april (Tweede Paasdag) komt de magische wereld van Harry Potter tot leven op en rond het Mariënburgplein in Nijmegen. Op het plein, in Bibliotheek De Mariënburg, Arthouse LUX en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is van alles te doen rond deze populaire boekenreeks. Van bezemsteelrodeo tot een workshop fan fiction.

De populaire boekenreeks van J.K. Rowling rond tovenaarsleerling Harry Potter bestaat dit jaar 25 jaar.Om dit te vieren, organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid samen meteen aantal jonge Harry Potter-fanseen Harry Potter Experience. Op verschillende locaties op en rond het Mariënburgplein kun je tussen 13.00 en 18.00 uur onderdompelen in de wereld van Harry Potter. Er is een Quidditch-demonstratie op het plein, waar ook de blauwe auto uit ‘Harry Potter en de Geheime Kamer’ staat en een vliegende bezemsteel. In de bieb kun je op de foto metProfessor Anderling of een fotobooth induiken, meedoen aaneen workshop fan art of fan fiction, en je Harry Potter-verzameling uitbreiden bij kraampjes van o.a. Dekker v.d. Vegt of Gator Film & Game Merchandise.

Op het programma:

Op het Mariënburgplein:

  • Op de foto met de auto uit Harry Potter en de geheime kamer: Een Ford Anglia uit 1964, een replica van de wel bekende Harry Potter auto (of eigenlijk de Weasley’s Car) vind je ook op de Harry Potter Experience! Ga op de foto met de auto en neem het als souvenir mee naar huis!
  • The Happy Witch: Wil jij ook leren vliegen op een bezemsteel net als de tovenaars uit Harry Potter? The Happy Witch biedt haar bezem aan om het zelf eens te proberen.
  • Quidditch Clinic: Altijd al Quidditch willen spelen? Nu kan het! Tijdens de Harry Potter Experience krijg jij van spelers van het nationale team quidditch-training. Ze geven tips en tricks en jij kunt als dreuzel een voorproefje krijgen van deze wervelende sport. Wie wil dat nu niet?

Bibliotheek de Mariënburg: 

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis:

  • Harry Potter in Virtual Reality: Je hebt de boeken gelezen en de films gezien, maar zelf rondkijken in de wereld van Harry Potter is toch wel next level! Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is al magisch om te zien, maar met een VR-bril opstap je écht Zweinstein binnen. Ga op onderzoek uit door de duistere gangen, kerkers en zolderkamers.

LUX: 

  • Wingardium… Filmiosa! Verschijnselen, verdwijnselen, bezweringen en spreuken: laat
    je betoveren door de magie van film! In deze workshop kun jij met behulp van een camera, een green screen en slimme montagetrucjes zelf toveren met film. Laat dingen door de ruimte zweven, probeer de snaai te vangen of jaag iemand de stuipen op het lijf in je onzichtbaarheidsmantel. Super simpel, super effectief!
  • Harry Potter vs. J.K. Rowling 
  • Een mythisch college boordevol verhalen:Door verhalenverteller Paul Groos. De boeken over Harry Potter zitten boordevol verwijzingen naar mythologische verhalen. Niet zo vreemd, als je weet dat J.K. Rowling Latijn en Grieks heeft gestudeerd. Wist je dat Romeinse schrijvers het ook al over de basilisk hadden?
  • “The Ones That Love Us Never Really Leave Us”: Een college door Tim Arets. Als je J.K. Rowling vraagt waar Harry Potter over gaat, wat zegt ze dan? Waarschijnlijk gaan er verschillende ideeën door je hoofd, maar zelf zegt ze: de dood. Van begin tot eind speelt de dood een rol in de boeken en film.

Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/harrypotter

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?