sluit
wo 9 sep

Het NFF komt naar Nijmegen!

Het Nederlands Film Festival (NFF) komt naar Nijmegen! Ter ere van het 40-jarige jubileum van het NFF zijn er van vrijdag 25 september tot en met donderdag 1 oktober acht festivalpremières door het hele land te zien, waaronder bij LUX. De kaartverkoop is reeds gestart.

Jaarlijks vindt aan het begin van het najaar het NFF plaats in Utrecht, waarin films van Nederlandse bodem centraal staan. Het aanbod is altijd divers, met zowel korte als lange films en zowel arthouse- als meer mainstreamtitels. Dit jaar bestaat het festival maar liefst 40 jaar en dat wordt gevierd door het hele land. Onder andere bij LUX worden acht festivalpremières vertoond, waaronder de openingsfilm Buladó en een documentaire over een van Nederlands grootste regisseurs; De Dick Maas Methode.

PROGRAMMA
VR 25 SEP – Buladó: de jonge Kenza woont op Curaçao en probeert haar eigen weg te vinden in het leven, ze lijkt daarbij te moeten kiezen tussen haar kordate, rationele vader en haar spirituele opa.

ZA 26 SEP – Kom hier dat ik u kusde moeder van de 9 jaar oude Mona overlijdt, waarna ze moet leren omgaan met de nieuwe vriendin van haar vader Vincent.

ZO 27 SEP – I.M.: een vierdelige dramaserie over de wijze, stoere schrijfster Connie Palmen die voor het eerst verliefd wordt.

ZO 27 SEP – De Dick Maas MethodeDick Maas is één van Nederlands succesvolste regisseurs, maar wie is die man achter Flodder, Amsterdamned en De Lift nou echt?

MA 28 SEP – Buiten is het feest: gebaseerd op de roman van Arthur Japin, met in de hoofdrollen Abbey Hoes en Georgina Verbaan.

DI 29 SEP – Marionette: de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne verhuist naar Schotland om over de tragische dood van haar man heen te komen.

WO 30 SEP – De Vogelwachtereen dramatische komedie waarin een boswachter (Freek de Jonge) ten strijde trekt om zijn baan op een verlaten eiland te redden.

DO 1 OKT – La última primavera: in de sloppenwijken buiten Madrid loopt de spanning op wanneer de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?