sluit
wo 26 mei

IFFR online + Big Talk Srebrenica

Van woensdag 2 t/m zondag 6 juni vindt het slotstuk van de 50ᵉ editie van IFFR plaats. Ons pand zou één van de locaties zijn waar je dit bruisende festival kon beleven, maar door de huidige coronamaatregelen is het programma dit jaar alleen online bij te wonen. Eén van de hoogtepunten van deze editie is het panelgesprek over Srebrenica – naar aanleiding van de film Quo Vadis, Aida? – dat wij in samenwerking met IFFR organiseren.

IFFR viert hun jubileumeditie met een festivalprogramma vol wereldpremières, IFFR classics en 50th specials. Zo openen ze op woensdag 2 juni met de première van het romantische geschiedenisdrama The World to Come, en sluiten ze zondag 6 juni af met de steevaste Volkskrantdag met drie festivalfavorieten: Quo Vadis, Aida?, El perro que no calla en A Song For You. Ook zijn er meerdere IFFR Big Talks bij te wonen, met o.a. filmmakers Dominik Graf en Mona Fastvold. Kaarten zijn te koop via IFFR.com; het gehele programma bekijk je hier.

Big Talk: Srebrenica. Never again?
Naar aanleiding van de film Quo Vadis, Aida? organiseren we op vrijdag 4 juni om 19.00 uur in samenwerking met IFFR een panelgesprek over de vraag wat we kunnen leren van onrecht uit het verleden. Onder leiding van journalist en programmamaker Coen Verbraak praten Alma Mustafic (overlevende Srebrenica en onderwijsdeskundige), Satko Mujagic (overlevende concentratiekamp Omarska), Remko de Bruijne (ex-Dutchbat), Ludy de Vos (veteranenvertegenwoordiger) en historicus Marc van Berkel over de verankering van Srebrenica in het collectieve geheugen. Dit panelgesprek is gratis online te volgen; meer informatie vind je op deze pagina.

De Big Talk: Srebrenica. Never again? is terug te kijken via ons Vimeo-account.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?