sluit
di 3 nov

InScience gaat door, maar dan online

Voor niemand op de wereld is 2020 een gewoon jaar. Ook voor InScience niet. Daarom ziet het festival er dit jaar iets anders uit. Maar InScience 2020 gaat door! Dit jaar is het InScience programma volledig online te bekijken. 

De filmtheaters moeten vanaf woensdag 4 november 22.00 uur helaas twee weken de deuren sluiten, wat betekent dat het fysieke filmprogramma in LUX niet door kan gaan. Gelukkig heeft InScience de meeste films over kunnen zetten naar hun nieuwe online platform!

ONLINE FILMPROGRAMMA
InScience gelooft in de transformerende kracht van film en juist deze tijd vraagt om sterke verhalen, die inzicht geven in het werk van wetenschappers. Dit jaar bekijk je de filmselectie van InScience online. Per filmprogramma betaal je eenmalig € 6,00, tickets zijn vanaf woensdag 11 november te koop. Er zijn ook passe-partouts à € 20,00 beschikbaar voor drie of meer films. De films die te zien zijn:

– Aluna
– Coded Bias
– Das Forum
– Henry Glassie: Field Work
– Hunting for Hedonia
– Picture a Scientist
– Shorts: Big Stories Behind Small Matters
– Spaceship Earth
– Tension Structures
– The Trouble with Nature

LIVESTREAMS
Naast de filmprogramma’s heeft InScience dit jaar bijzondere, interactieve livestreams. Deze livestreams vinden plaats op gezette tijden en blijven vervolgens beschikbaar t/m 22 november. De livestreams volg je helemaal gratis, je hoeft alleen maar een account aan te maken op het online platform van InScience. Elke livestream sluit inhoudelijk aan op een film die online te bekijken is. De livestreams die te zien zijn:

Woensdag 11 november
– Openingsfilm: Spaceship Earth

Donderdag 12 november
– Big Idea Philomena Essed – Alledaags Racisme Anno 2020
– Experiment: De Futurotheek – Wie bestuurt en beslist in een toekomst vol smart devices?
– Panelgesprek: De positie van vrouwen in de Nederlandse wetenschap

Vrijdag 13 november
– Interview: The Kissinger Twins & Evanne Nowak
– Webinar: Een betere wereld door dialoog?
– Big Idea Mihai Netea – Hoe kunnen we ons weren tegen infecties?
– Talk: Filosofie van mens en natuur

Zaterdag 14 november
– Masterclass: Film & Brein
– Talk: Klein maar fijn
– Film: Spaceship Earth

Zondag 15 november
– Big Idea Joyeeta Gupta – Sharing Our Earth
– Talk: De Dilemma’s van diepe hersenstimulatie

Kijk voor meer informatie en kaarten op de website van InScience.

InScience is het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen film, wetenschap en maatschappij. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms, debatten, een educatieprogramma voor jongeren en een kunstexpositie. De zesde editie van het festival vindt vanwege de coronamaatregelen volledig online plaats, van woensdag 11 t/m zondag 15 november in en rondom LUX Nijmegen. De films op het online platform zijn te bekijken tot en met zondag 22 november.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?