sluit
do 18 okt

Inscience kaartverkoop gestart

InScience is een van de grootste wetenschapsfilmfestivals van Nederland dat zich richt op het snijvlak tussen film, wetenschap en maatschappij. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms, debatten en een educatieprogramma voor jongeren. De vierde editie van het festival vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 november in en rondom LUX. Op donderdag 18 oktober gaat de kaartverkoop van start.

Met 62 wetenschapsfilms vertoont het festival een recordaantal films. Daarvan zijn er 21 voor het eerst in Nederland te zien. De films in het competitieprogramma dingen mee naar de NTR Audience Award.
InScience, met dit jaar als thema Artificial Intelligence, opent met de wetenschapsdocumentaire AlphaGo (Greg Kohs, US, 2017). De documentaire volgt de onderzoeksgroep Deep Mind terwijl die het programma ontwikkelt dat de wereldkampioen Go uiteindelijk zal verslaan. Deep Mind is ondertussen onderdeel van Google.

FILMPROGRAMMA
Op het festival zijn meer dan zestig wetenschapsfilms te zien, waaronder twee Europese premières en negentien Nederlandse premières. Onder meer The Serengeti Rules van toonaangevende documentairemaker Nicolas Brown, Family Shots (David Sieveking, 2018) en Point of No Return (Noel Dockstader & Quinn Kanaly, 2017).
In het competitieprogramma dingen de twintig beste wetenschapsdocumentaires die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen mee naar de NTR Audience Award. De studentenjury, bestaande uit studenten van de Radboud Universiteit, Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Hochschule Rhein Waal, reikt de Student Jury Award uit aan de film van hun keuze. De winnende films worden op zondag 11 november bekend gemaakt tijdens de awardshow.

Alle films worden begeleid met verdiepende gesprekken waarbij wetenschappers en filmmakers met het publiek in gesprek gaan.

TALKS
Internationaal toonaangevende wetenschappers geven acte de présence tijdens InScience. Historicus en filosoof Philipp Blom (over kunstmatige intelligentie en klimaatverandering), Max Welling (UvA) over de kracht van zelflerende systemen in combinatie met dataverwerking en Pim Haselager (Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour) over robotica en ethische dilemma’s. Maria Antonietta Loi, winnaar Physica Prijs 2018, is te gast in het programma rond de film Point of No Return, filosoof Jos de Mul (Kunstmatig van nature, Onderweg naar Homo sapiens 3.0 (2017)) verkent de relatie tussen kunst en Artificial Intelligence.

VIRTUAL REALITY & WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK
Bibliotheek de Mariënburg is tijdens InScience het festivalhart als het gaat om wetenschappelijke experimenten en Virtual Reality. InScience presenteert een VR-bioscoop waar bezoekers de wetenschap ervaren met de nieuwste VR-films. Daarnaast vinden er verspreid door de bibliotheek onderzoeken plaats van de Radboud Universiteit, Hogeschool Arnhem & Nijmegen, het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour en Ark of Inquiry, waar bezoekers kunnen deelnemen aan wetenschappelijke experimenten.

KAARTEN
De kaartverkoop is gestart en het programma staat online. Tickets zijn verkrijgbaar via www.insciencefestival.nl of aan de kassa van LUX.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden