sluit
ma 25 jan

Instant loneliness: workshop spoken word

In maart 2021 organiseren we samen met Via Berlin diverse programma’s rondom eenzaamheid: Instant Loneliness, naar de gelijknamige, nieuwe muziektheatervoorstelling van Via Berlin en Cello Octet Amsterdam. Als voorproefje kun je komende weken deelnemen aan een workshop Spoken Word rondom dit thema.

Als samenleving zitten we op dit moment in de zwaarste eenzaamheidsbeproeving ooit. De wereld staat op z’n kop. We zijn allen gedwongen in onszelf te keren: in onze eigen straten, huizen, levens en harten. Wat treffen we daar aan? Kunnen we nog alleen zijn? Waar de een tegen de muren aanvliegt, laveert de ander in een heerlijk tijdloos universum zonder druk. Deze tijd geeft een extra lading aan dit toch al bijzondere project.

Het programma dat we in maart rondom Instant Loneliness gaan maken, maken we op een later moment bekend. Het live programma dat we voor jullie in petto hebben gaat tijdelijk de koelkast in, tot we elkaar weer op grotere schaal op verschillende plekken mogen ontmoeten; online gaan de programma’s rondom dit thema sowieso door.

VOORPROEFJE: WORKSHOP SPOKEN WORD
Komende tijd organiseert Via Berlin o.a. drie keer een online workshop Spoken Word (teksten en gedichten schrijven en voordragen) o.l.v. artistiek leider van Via Berlin Dagmar Slagmolen en voormalig Nederlands Kampioen Poetry Slam Najiba Abdellaoui. Tijdens de workshop schrijf je aan de hand van een aantal creatieve schrijfoefeningen teksten en gedichten rondom het thema eenzaamheid. Aan het einde van de workshop volgt een ‘open mic’, waarbij wie wil zijn/haar teksten voor kan dragen aan de rest van de deelnemers. Dagmar en Najiba reflecteren met jullie op de teksten en geven desgewenst tips over hoe je in het voordragen van je teksten muziek in de woorden kan vinden en hoe je de emotie of de boodschap uit je tekst het beste naar voren kan laten komen.

De teksten die uit de workshops voortkomen worden gebundeld en als dichtbundel uitgegeven. Afgelopen twee weken is deze workshop aan 200 studenten van de UvA gegeven en dit was een enorm succes.

De workshops worden via zoom gegeven en vinden plaats op:
woensdag 27 januari van 19.00 uur tot 21.30 uur
dinsdag 2 februari van 19.00 uur tot 21.30 uur
donderdag 4 februari van 19.00 uur tot 21.30 uur

Aanmelden
De kosten voor een workshop zijn € 5,00 per persoon. Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen naar [email protected]. Je ontvangt hierna alle benodigde informatie en een betaalverzoek.