sluit
wo 12 dec

Go Short 2019: Internationaal geprezen filmmakers te gast

De veelbelovende filmmaakster Jacqueline Lentzou is dé speciale gast tijdens de 11e editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen.

Lentzou wordt gezien als rijzende ster en ontving internationaal veel waardering voor haar films: zo won ze afgelopen mei in Cannes de prijs voor meest belovend filmtalent. Go Short, dat plaats vindt tussen 3 en 7 april 2019, vertoont de beste korte films en de films die haar inspireerden.

FOCUS OP DE MAKERS
Go Short steunt jong en opkomend filmtalent door hen een podium te bieden en voor te stellen aan een breed publiek. Het is daarom niet onverwacht dat dit jaar onder andere de focus ligt op het werk van Jacqueline Lentzou, van wie de afstudeerfilm op de shortlist voor de Academy Awards stond. Haar tweede film Fox (2016) was te zien op Go Short 2017 en won wereldwijd maar liefst zestien awards, waaronder de Ingmar Bergman-award. Inmiddels heeft het 29-jarige talent zeven prijswinnende korte films op haar naam staan, waarvan de laatste in Cannes de prestigieuze Leica Cine Discovery Prize won.

VERNIEUWEND COMPETITIEPROGRAMMA
Het filmfestival verzamelt op dit moment alle inzendingen voor haar competitieprogramma. De laatste deadline voor inzending is 21 december. Aanmeldingen voor de nieuwe competities voor VR en Muziekvideo staan open tot en met 7 december. Geselecteerde films maken kans op Go Short Awards, uitgereikt door meerdere internationale vakjury’s. Begin februari is de officiële selectie van het festival bekend. Half februari is het gehele blokkenschema beschikbaar en begin maart start de kaartverkoop van een veelbelovende 11e editie.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is hét kortefilmfestival van Nederland. In 2019 vindt het jaarlijkse vijfdaagse festival bij ons plaats van 3 t/m 7 april. Zo’n 19.000 filmmakers, professionals en liefhebbers uit heel Europa komen samen voor meer dan 300 films: van fictie tot documentaire, animatie, kunst, VR en muziekvideo maar ook voor programma’s op het snijvlak tussen film en andere kunstvormen, masterclasses, workshops, feestjes en meer. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en vanaf 2019 ook naar de European Film Awards. De kaartverkoop start in maart. 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden