sluit
do 29 sep

Kaartverkoop Cinekid 2022 gestart!

Laat je deze herfstvakantie van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober verwonderen op Cinekid Festival 2022! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. De kaartverkoop is gestart!

Een week vol met kinderfilms

Cinekid is dit jaar weer gevuld met de mooiste films voor kinderen. Dit jaar trappen we het festival af met de openingsfilm Totem (6+). De film vertelt het verhaal over Ama en haar zwerftocht door Rotterdam, tot ze onverwachts gezelschap krijgt van een gigantisch stekelvarken. Daarnaast is spannende en grappige sciencefictionfilm Robotbroer (8+) te zien. Een film met een belangrijke boodschap over vriendschap en jaloezie. Verder is de nieuwste film Comedy Queen (10+) te zien. Over Sasha, ze weigert om de dood van haar moeder te verwerken om zo haar vader te steunen.

Bekijk hier het volledige programma

 

Medialab

Ook dit jaar kun je je weer uitleven in het Medialab, met een iets andere vorm dan de jaren hiervoor maken we er een mooie beleving van! In het Medialab krijgen kinderen de kans om kennis te maken met de coolste en nieuwste ontwikkelingen rondom media, zoals Virtual Reality en interactieve installaties. Dit jaar is onder andere de workshop Build Your Own Robot (6+) te beleven. Tijdens deze workshop leer je programmeren en wek je je eigen geknutselde robot van afvalmaterialen tot leven! Of kom ontdekken bij de Animatieplaats (6+), hier leren kinderen als een gezamenlijke groep een stop-motion film te maken.

Opblijffilm Pluk van de Petteflet

Ook dit jaar organiseren we weer een opblijffilm waar alle kinderen in hun pyjama de film kunnen bekijken in onze zaal. Duik in deze klassieker over de vrolijke fantasiewereld van Pluk. Tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe plek om te wonen, komt de achtjarige Pluk met zijn rode kraanwagentje terecht bij de Petteflet. Gebaseerd op het kinderboek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp.

Over filmfestival Cinekid

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober kijk je de mooiste films en shorts, ga je zelf op ontdekking in het MediaLab en steek je zelf je handen uit de mouwen bij workshops en masterclasses.

Programma & Kaartverkoop

Cinekid-filmtickets kosten € 8,00 dit geeft alle kinderen automatisch toegang tot het Medialab. Voor het Medialab hoeven geen losse kaarten gekocht te worden.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?