sluit
The Banshees of Inisherin_LUX Nijmegen
di 6 dec

Kaartverkoop cursus première voorjaar gestart

The Banshees of Inisherin_LUX Nijmegen

De cursus première is niet voor niets als 30 jaar een groot succes! In deze cursus graaft  LUX-filmdocent Mark Meuldijk vol enthousiasme onder de oppervlakte van de nieuwste filmtitels. De opbrengst? Een heleboel dubbele bodems, verborgen betekenissen en antwoorden op vragen als: wat wil deze film ons vertellen ? Wat is de achterliggende gedachte van deze scene?  Wat wil de cameravoering of de filmmuziek uitdrukken?

Zowel de typische arthouse-films als de grotere titels komen aan bod. Vaak zijn dit titels uit het programma van de filmfestivals van Cannes en Venetië. Denk aan titels als:

  • The Banshees of Inisherin van Martin McDonagh – De nieuwste film van de maker van het onvolprezen Three Billboards Outside of Ebbing, Missouri, gaat over het uit de hand lopen van een onbeduidende ruzie tussen twee oude vrienden. De films speelt zich af in 1923 op een Iers eiland.
  • The Whale van Darren Aronovsky. Een gesloten en obese leraar Engels zoekt contact met zijn van hem vervreemde dochter
  • TáR van Todd Field. Cate Blanchett glorieert als vermaarde componiste en dirigente, die de hand legt aan haar magnum opus.

Schrijf je in voor de cursus première via dit inschrijfformulier.

De avonden bestaan uit een korte inleiding van Mark Meuldijk, gevolgd door de filmvertoning en na een korte pauze de nabespreking waar we samen in de achterliggende gedachte van de film duiken of specifieke scenes bespreken.

 De cursus vindt plaats op 7 maandagavonden van 19.30 uur tot ongeveer 22.30 uur.

Datums:

MA 13 FEB
MA 27 FEB

MA 6 MRT
MA 13 MRT
MA 27 MRT

MA 3 APR
MA 17 APR

Prijzen:

LUX vrienden en studenten – €91,00
Regulier – €105,00
Alleen de lessen – €56,00

Losse kaarten, voor zover verkrijgbaar:

Film + les – €18,00
Film + les voor LUX vrienden en studenten – €15,00
Alleen de les – €8,00

 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?