sluit
ma 3 jul

Kaartverkoop Festival Jazz International Nijmegen 2017 van start

Na een daverende eerste editie van Festival Jazz International Nijmegen in 2016 vindt het festival op 26, 27, 28 en 29 oktober 2017 voor de tweede keer plaats.

Het programma is verdeeld over vier dagen en vier podia. De concerten vinden plaats in Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg. De tien concerten lopen uiteen van headliners met starpower tot virtuoos en onderscheidend talent. Kaarten kunnen vanaf nu besteld worden via deze link.

Altsaxofonist Lee Konitz, die al meer dan zestig jaar actief is in de internationale jazzscene, treedt op met zijn kwartet. Met Children of the Light, dat bestaat uit drie leden van de Wayne Shorter Quartet, haalt het festival een legendarisch drietal naar Nijmegen: pianist Danilo Pérez, bassist John Patitucci en drummer Brian Blade. Ook het optreden van Yussef Dayes is iets om naar uit te zien. Met de groep Yussef Kamaal bestormde hij afgelopen jaar de jazzwereld, en nu speelt hij op persoonlijke titel muziek van het album Black Focus.

Eén van de uitwisselingsprogramma’s tussen Nijmegen en het zusterfestival Festival Jazz International Rotterdam is het jongtalentenprogramma The Pack Project. De organisatie nodigde dit jaar bassist Thomas Pol uit om nieuwe muziek te schrijven en een droomband samen te stellen. Ook het trio van pianist Rembrandt Frerichs en de Codarts Young Talent Big Band treden op in beide steden, en nemen bijzondere Europese gastmuzikanten mee.

Programma Nijmegen | 26-27-28-29 oktober 2017
Donderdag 26 oktober – Brebl – 20:30 uur

Phil’s Music Laboratory (NL)

Vrijdag 27 oktober – De Lindenberg – 19:30 uur
Children of the Light: Danilo Pérez – John Patitucci – Brian Blade (VS), Rembrandt Frerichs trio – Music Made in Europe – met Verneri Pohjola (FI) en Sylvain Rifflet (FR), Teun Creemers: Life of Matheo (NL), Codarts Young Talent Bigband (NL) & Kathrine Windfeld (DK)

Zaterdag 28 oktober – Doornroosje – 20:30 uur
Yussef Dayes plays the music of Black Focus (GB), Strobes (GB), Broken Brass Ensemble (NL)

Zondag 29 oktober – LUX – 19:30 uur
Lee Konitz Quartet, The Pack Project met Thomas Pol

Festival Jazz International Nijmegen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nijmegen, JIN, Brebl, Doornroosje, Lindenberg en LUX ondersteund door Music Meeting, Bibliotheek Gelderland Zuid en ArtEZ. 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden