sluit
di 18 okt

Kaartverkoop InScience – Amazing Discoveries gestart!

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november organiseert InScience een speciale festivaleditie, getiteld Amazing Discoveries. Dat weekend worden de mooiste en meest spraakmakende films van de afgelopen zeven jaar InScience vertoond, en krijgen toonaangevende denkers en makers een podium. De kaartverkoop is gestart!

Dat betekent nogmaals betoverd worden door Is The Man Who Is Tall Happy? op het grote doek, het ‘geanimeerde’ gesprek tussen filmkunstenaar Michel Gondry en taalkundige Noam Chomsky. Meegenomen worden naar de randen van ons zonnestelsel en daarbuiten in The Farthest. Of door Inventing Tomorrow geïnspireerd raken door tieners over de hele wereld, die geweldige oplossingen bedenken voor klimaatproblemen.

Alle filmvertoningen worden gepresenteerd met een talk, waarin een wetenschapper dieper ingaat op het thema van de film in de vorm van een lezing of interactieve discussie met het publiek.

Speciaal junior programma op 5 november

Op zaterdag 5 november is er een speciaal junior programma te beleven tijdens InScience. Als eerst wordt de film Missing Link vertoond. Een stop-motion animatie van LAIKA Studios waar je kennis maakt met Mr. Link, een bewoner van de Amerikaanse bossen. Mr. Link is grappig, verassend slim en charmant, maar stiekem ook een beetje eenzaam. Na afloop is er een gesprek met Dr. Carla Rita Palmerino. Zij doet onder andere onderzoek naar de rol van gedachtenexperimenten in vroegmoderne wetenschap en filosofie. Zij laat je kennis maken met de rol van gedachte-experimenten binnen de evolutietheorie en maakt je klaar voor de zoektocht van Mr. Link naar zijn familie.

Meer informatie en kaarten

Tickets voor de filmvertoningen zijn €2,50. Voor de bezoekers die InScience een warm hart toedragen en het festival willen steunen, is er ook de mogelijkheid om meer te betalen voor je ticket, bijvoorbeeld €5,00 of €10,00. Kijk voor meer informatie en kaarten op de website van InScience. 

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?