sluit
vr 22 jan

Kaartverkoop online IFFR 2021 gestart

Ook International Film Festival Rotterdam (IFFR) gooit het dit jaar over een andere boeg en komt van maandag 1 t/m zondag 7 februari met een online programma. Dit jaar dus geen IFFR in onze filmzalen, maar wel een indrukwekkend online programma.

TIPS VAN ONZE PROGRAMMEUR

Onze filmprogrammeur Linda geeft je een paar tips uit het programma:

1. RIDERS OF JUSTICE
Allereerst natuurlijk openingsfilm Riders of JusticeEen heerlijk absurde film van Anders Thomas Jensen (Adam’s Apples) met een geweldige hoofdrol voor Mads Mikkelsen. Linda: “Vergeet ook niet de Big Talk met Mads Mikkelsen te bekijken!”.

2. QUO VADIS, AIDA?
Ook Quo Vadis, Aida? over de genocide in Srebrenica is volgens haar een must-see. “Deze film grijpt je bij de keel en zal je nog lang bijblijven.”

3. SWEAT
En last but not least: Sweat. Een psychologisch drama over fitness-influencer Sylwia, die na een confrontatie met een stalker het perfecte plaatje van zichzelf moet bijstellen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van IFFR.

BEST OF IFFR 2020

Heb je vorig jaar voorpremières gemist tijdens ons festivalweekend IFFR Nijmegen? Of is er een IFFR-film die je heel graag nog een keer wilt zien? Goed nieuws! Op Picl komen de niet-te-missen hoogtepunten, prijswinnaars en publieksfavorieten van het afgelopen filmjaar.

Op het programma staat onder andere Ema: een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres die op zoek is naar haar zoon. En Matthias et Maxime “over de schitterende schoonheid van één kus en hoe scheppend en vernietigend de naschokken daarvan kunnen zijn” (Trouw ★★★★). Ook viervoudig Oscarwinnaar Parasite en het explosieve Les Misérables maken onderdeel uit van de IFFR 2020-selectie. Een deel van de titels is nu al beschikbaar, de overige IFFR-films zijn te bekijken vanaf donderdag 28 januari.

Bekijk hier: Best of IFFR 2020 op online filmplatform Picl

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?