sluit
ma 23 sep

Kinderen op film & media expeditie bij Cinekid

In de herfstvakantie, van maandag 14 t/m vrijdag 18 oktober, pakken we weer uit met het kinderfilmfestival Cinekid. We toveren LUX om tot een multimediaspeeltuin, waarin kinderen op expeditie gaan door de wereld van film en media. Daarnaast draaien er tien verschillende kinderfilms en zijn er diverse workshops.

EXPEDITIE
Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld, dat tijdens de herfstvakantie in filmtheaters door heel Nederland georganiseerd wordt. Bij ons is dit jaar de Expeditie nieuw; op allerlei plekken in het gebouw staan bijzondere installaties of opdrachten die kinderen spelenderwijs kennis laten maken met film en media. Kinderen krijgen een festivalbandje en stempelkaart, en gaan vervolgens op ‘expeditie’. Een greep uit de activiteiten zijn bijvoorbeeld een Game-Zone, een lab met onderzoekjes of jezelf transporteren naar een fantasiewereld met een green screen.

FILMS
Naast de expeditie draaien er tien verschillende kinderfilms, zoals Kapsalon Romy, over een meisje die haar oma ziet worstelen met Alzheimer, De club van lelijke kinderen, een avonturenfilm waarin ‘lelijke’ kinderen voor hun vrijheid moeten vechten, en Shaun het schaap 2, waarbij het welbekende schaap op ruimtereis gaat. Er is voor iedere leeftijdsklasse wat wils; de films zijn geschikt voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.

WORKSHOPS
We organiseren tijdens Cinekid ook verschillende workshops en speciale programma’s. Zo kunnen kinderen bij de Openhartig met Oma-middag hun oma in het zonnetje zetten. Omdat er tijdens het festival twee ruimtefilms draaien, vertelt een sterrenkundige van de Radboud Universiteit tijdens een kindercollege hoe het heelal in elkaar steekt. Ook is er een animatieworkshop, waarbij kinderen met klei zelf een animatiefilmpje kunnen maken.

CINEKID
Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld. Voornaamste doel is om de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden. Die educatieve boodschap van het festival valt bij ons in goede aarde. We benadrukken al jaren het belang van film- en mediaeducatie voor kinderen en organiseren ruim 150 verdiepende schoolvoorstellingen en workshops per jaar.

PROGRAMMA & KAARTVERKOOP
Cinekid combitickets, met toegang tot een film en de expeditie, zijn € 10,00. Kijk hier voor meer informatie over kaartverkoop van losse kaarten en het programma.

De nieuwste films, voorstellingen & debatten direct in je mail?

Ja, graag!

jouw voorkeur

Aanmelden